Ρίζες της Cordon Bleu

Συνώνυμο Της Μαγειρικής Τελειότητας


Οι ρίζες της φράσης Cordon Bleu προέρχονται από την ίδρυση του Τάγματος του Αγίου Πνεύματος το 1578, του οποίου τα φαντασμαγορικά γεύματα είχαν μείνει στην Ιστορία όπου τα μέλη του Τάγματος φορούσαν ένα μετάλλιο κρεμασμένο από μία μπλε κορδέλα. Η φράση Cordon Bleu χρησιμοποιείται σήμερα στην Γαλλική γλώσσα για να καταδείξει έναν εξαιρετικό Σέφ.

Το 1895 η δημοσιογράφος Marthe Distel εξέδωσε το εβδομαδιαίο περιοδικό "La Cuisinere Cordon Bleu". Η Σχολή άνοιξε λίγο αργότερα, και η διεθνής φήμη της Cordon Bleu διαδόθηκε τόσο γρήγορα που μέχρι το 1927 η Daily Mail του Λονδίνου είχε αναφερθεί στην Cordon Bleu ως μία «Βαβέλ Εθνικοτήτων».

Πολλοί μεγάλοι Σέφ πέρασαν τις πόρτες της Cordon Bleu. Από τους πιο σημαντικούς ήταν ο Henri Paul Pellaprat συγγραφέας του "L'Art Culinaire Moderne". Ο Pellaprat δίδαξε στην Σχολή για 32 χρόνια και βοήθησε τον Auguste Escoffier να κωδικοποιήσει τις Γαλλικές μαγειρικές τέχνες όπως τις γνωρίζουμε και τις σεβόμαστε σήμερα.

Το 1953 η επιτυχία της Cordon Bleu του Λονδίνου επικυρώθηκε με την επιλογή της στην προετοιμασία του μενού για την στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ Β', όπου ή διάσημη συνταγή «Κοτόπουλο της Στέψης» δημιουργήθηκε.

Παγκοσμίου φήμης Σεφ όπως η Julia Child και Dione Lucas και αρκετές άλλες προσωπικότητες συμπεριλαμβανομένου του Γάλλου Προέδρου Zacque Chirac και του ηθοποιού Dustin Hoffman έχουν γραφτεί στα επαγγελματικά εκπαιδευτικά προγράμματα ή έχουν παρακολουθήσει μαθήματα gourmet της Cordon Bleu.
lcbParis.gif