Καλωσήρθατε στο Cucina.gr

Bistronomy. A modern approach to French Classics

3ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Αθήνα με τη φημισμένη σχολή Ecole Ducasse

Bistronomy. A modern approach to French Classics

Ένα γευστικό εκπαιδευτικό τριήμερο πρόγραμμα για επαγγελματίες της εστίασης, θα υλοποιηθεί στην Αθήνα στη 1 με 3 Μαρτίου 2023, στα πλαίσια των ετήσιων εκπαιδευτικών δράσεων με τη φημισμένη σχολή Ecole Ducasse και με τίτλο Bistronomy - A modern approach to French Classics.

O Alain Ducasse, ένας από τους πιο καταξιωμένους σεφ της γενιάς του, δεν είναι γνωστός μόνο για τα αστέρια Michelin που έχει αποσπάσει και για το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, αλλά και για το ότι κρατάει και την παράδοση των γαλλικών bistrot, ζωντανή.

Gluten Free Patisserie

Για Ζαχαροπλαστεία & Ξενοδοχεία. Pastry Chef Μαρίνος Κοσμάς.

Gluten Free Patisserie

Ένα μοναδικό διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί από την Gastronomy Essentials, στη Λευκωσία στις 23 & 24 Μαρτίου 2023, με θέμα GLUTEN FREE PATISSERIE, για Ζαχαροπλαστεία & Ξενοδοχεία , με τον Pastry Chef Μαρίνο Κοσμά, ιδιοκτήτη του ΜΚ Pastry and Bakery, του πρώτου πιστοποιημένου Gluten free Bakery, στην Eλληνική αγορά.

Elegant Baking

Η Τέχνη της σύγχρονης αρτοποιίας. Bakery Chef Χάρης Παπαλίτσας

Elegant Baking

Ο Χάρης Παπαλίτσας, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διοργανώνει η Gastronomy Essentials στην Κύπρο, έρχεται στη Λευκωσία, στις 6 & 7 Μαρτίου, για να μας μυήσει στα μυστικά της σύγχρονης αρτοποιίας.

Μέσα από το πρίσμα της αργής ωρίμανσης και του σεβασμού στις παραδοσιακές τεχνικές, ο Χάρης Παπαλίτσας, ένας από τους πιο γρήγορα ανερχόμενους αρτοποιούς στην Ελλάδα, θα παρουσιάσει μία ποικιλία άψογων και καλαίσθητων ψωμιών, τα οποία μπορούν να σταθούν άνετα στις βιτρίνες και των πιο πολυτελών φούρνων.

Fermentation Elements

Ανάλυση Τεχνικών & Εφαρμογή Ζυμώσεων. Chef Δημήτρης Κονταράτος

Fermentation Elements

Ένα καινοτόμο διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα υλοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ, με συντονισμό από την Gastronomy Essentials, στην Αθήνα στις 14 & 15 Μαρτίου 2023, με θέμα: FERMENTATION ELEMENTS, Ανάλυση Tεχνικών & Εφαρμογή Ζυμώσεων, με εισηγητή τον Τεχνολόγο Τροφίμων και Chef Δημήτρη Κονταράτο, του Ερευνητικού Εργαστηρίου GIAFKA.

Το πρόγραμμα θα είναι demonstration με γευστική δοκιμή και θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες τη θεωρία και τις τεχνικές για την επίτευξη της ζύμωσης, προσφέροντας τις απαραίτητες γνώσεις και τα εφόδια για μία ασφαλή και ελέγξιμη παραγωγή.

Pescetarian Cuisine

Sustainability - seasonality - locality. Chef Μιχάλης Μάρθας

Pescetarian Cuisine

Ένα μοναδικό διήμερο διαδραστικό Online εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα υλοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ, με συντονισμό από την Gastronomy Essentials, στις 21 & 22 Φεβρουαρίου 2023, με θέμα: PESCETARIAN CUISINE, sustainability - seasonality - locality, με εισηγητή τον Chef Μιχάλη Μάρθα.

Στο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί η pescetarian διατροφή και ποια είναι τα οφέλη της. Θα δείξουμε κοπές, ωριμάνσεις και τεχνικές μαγειρέματος για τα ψάρια.