Άρθρα

Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου

Έναρξη συνεργασίας στα προγράμματα Γαστρονομίας ΣΕΤΕ Training

Νέα - Aρθρα

Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου

Θα ήθελα να σας ανακοινώσω την επικείμενη συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου
(www.greekwinefederation.gr) στα προγράμματα γαστρονομίας του ΣΕΤΕ Training.

Το κρασί είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα και φέτος αποφασίσαμε να το γνωρίσουμε καλλίτερα μέσα από την δουλειά των Ελλήνων Παραγωγών.

Θα έχουμε τη χαρά να συνεργαστούμε με το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου.

Σε κάθε πρόγραμμα, θα βρίσκεται κοντά μας ένας Έλληνας παραγωγός κρασιού, και θα ενημερώνει τους συμμετέχοντες που θα παραβρεθούν στα προγράμματα του ΣΕΤΕ Training, για το σύγχρονο Eλληνικό κρασί, τις Βασικές Αρχές της Οινογευσιγνωσίας και του Food/Dessert & Wine pairing.

Θα μάθουμε όλα όσα πρέπει ένας επαγγελματίας να γνωρίζει για το πως δοκιμάζουμε και με ποια μέθοδο μπορούμε να συνδυάσουμε τις γεύσεις είτε σε αλμυρό,είτε σε γλυκό, με το ανάλογο κρασί.

Λίγα λόγια για το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (Σ.Ε.Ο.) ιδρύθηκε το 1995 ως συνέχεια του ιστορικού συνδέσμου ΣΕΒΟΠ (1949).

Μέλη του Σ.Ε.Ο. είναι όλα τα ενεργά Ελληνικά Οινοποιεία, αμπελουργικές ή εμπορικές εταιρείες καθώς και επιμέρους τοπικές ενώσεις, που βλέπουν τη συμμετοχή τους στα συλλογικά όργανα ως προϋπόθεση προόδου του σύνθετου αμπελοοινικού τομέα (ιστορικά, νομικά, εμπορικά και κοινωνικά).

Ο Σ.Ε.Ο. έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην μεγάλη ποιοτική εξέλιξη του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού τις τελευταίες δεκαετίες και στην στρατηγική του ανασυγκρότηση, στις συνέργειες με τους συγγενείς κλάδους της εστίασης και της φιλοξενίας, στην προώθηση του Ελληνικού Κρασιού στο εξωτερικό.

Στηρίζει τις Περιφερειακές Οργανώσεις του αμπελοοινικού τομέα, οι οποίες εξάλλου αντιπροσωπεύονται στο Διοικητικό Συμβούλιό του.

Με βάση το καταστατικό του, κύριοι σκοποί του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου είναι:

  • Η ενίσχυση και ανάπτυξη του Ελληνικού οίνου και του Ελληνικού αμπελώνα στην κατεύθυνση της ποιότητας και της προβολής των προϊόντων του.
  • Η προάσπιση των συμφερόντων του αμπελοοινικού κλάδου στις σχέσεις με την Ελληνική Πολιτεία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνείς Οργανισμούς.
  • Η συνεργασία με άλλους ιδιωτικούς ή δημόσιους οργανισμούς με σκοπό την ανάληψη κοινών δράσεων.
  • Η προάσπιση των σύννομων συμφερόντων των μελών του.
  • Η προαγωγή της Ιστορίας και του Πολιτισμού του οίνου ως συμβόλου της Ελλάδας, της Μεσογείου και της καθημερινής μας ζωής.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

SETE TRAINING logo
SETE TRAINING






ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

Gastronomy Essentials logo
Gastronomy Essentials





ΧΟΡΗΓΟΣ ΟΙΝΟΥ

Σ.Ε.Ο logo
Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου