Άρθρα

Orexi By Baxevanis

Ελληνικές γεύσεις στην καρδιά της Αυστραλίας

Νέα - Aρθρα

Orexi By Baxevanis

Στην Καμπέρα, πρωτεύουσα της Αυστραλίας, το εστιατόριο Οrexi by Baxevanis πρόσφατα άνοιξε τις πόρτες του με το Γιάννη Μπαξεβάνη και την ομάδα του να παρουσιάζουν έναν δημιουργικό συνδυασμό παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

Το εστιατόριο βρίσκεται μέσα στο Hellenic Club of Canberra, που απαριθμεί περίπου 55.000 μέλη σε μία πόλη 380.000 κατοίκων.

Δεδομένου ότι είναι το μοναδικό ελληνικό εστιατόριο στην περιοχή, πληροί τις προϋποθέσεις του βασικού πλάνου να εξελιχθεί στην ελληνική γωνιά της πόλης.

Η ιδέα προτάθηκε από το συμβούλιο του Club, ως καίριο τμήμα ενός σχεδίου που σκοπό έχει την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στην περιοχή και τη γνωριμία όσο το δυνατόν περισσότερων ομογενών δεύτερης και τρίτης γενιάς με τα ελληνικά προϊόντα και τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις.

Orexi By Baxevanis

Το Orexi by Baxevanis άνοιξε στα μέσα του Οκτωβρίου με τους Έλληνες της περιοχής αλλά και τους Αυστραλούς να αντιμετωπίζουν με ενθουσιασμό τη γευστική ματιά του σεφ.

Μάλιστα, η γνωστή αγάπη του σεφ για τα χόρτα και τα αρωματικά βρήκε σημαντική ανταπόκριση αφού όλοι οι Έλληνες της πόλης τον βοήθησαν να βρει βλήτα, άγρια ραδίκια, φρέσκο μάραθο, τσουκνίδες κ.ά. για να χρησιμοποιήσει στις συνταγές του.

Το περιβάλλον του εστιατορίου χωρητικότητας 135 ατόμων είναι διαμορφωμένο σε χρωματισμούς του μπλε, του άσπρου και του χρώματος του ξύλου ενώ ο ξυλόφουρνος είναι από τα σήματα κατατεθέντα της κουζίνας, αφού σε αυτόν μαγειρεύονται συνταγές ενός μεγάλου μέρους του μενού, τρία διαφορετικά είδη χειροποίητου φρεσκοψημένου ψωμιού και σουσαμένια κουλούρια Θεσσαλονίκης.

Εξίσου σημαντική καινοτομία για την περιοχή αλλά και για όλη την Αυστραλία είναι το γεγονός ότι η λίστα των κρασιών του εστιατορίου αποτελείται μόνο από ελληνικές ετικέτες.

Orexi By Baxevanis Orexi By Baxevanis


Δεξί χέρι του σεφ είναι ο Σοφοκλής Μαστορίδης, που φέτος το καλοκαίρι ήταν στο Eagle Palace στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής, ενός ακόμη επιτυχημένου consulting του Γιάννη Μπαξεβάνη καθώς και ο Νίκος Τόγιας, ενώ αναμένονται κι άλλες αφίξεις που θα επανδρώσουν την μαγειρική ομάδα του εστιατορίου ώστε σύντομα να παρουσιαστεί μια ακόμη πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Orexi By Baxevanis Orexi By Baxevanis Orexi By Baxevanis Orexi By Baxevanis

Η ιδέα καταγράφηκε και πραγματοποιείται από την Ιωάννα Σταβάρα, στενή συνεργάτιδα του σεφ από το 2003, καθώς και συνιδιοκτήτρια της εταιρίας tensteps10.

Orexi By Baxevanis