Άρθρα

Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2017

Το μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ επιστρέφει 5 έως 7 Μαϊου στο Γκάζι

Νέα - Aρθρα

Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2017

Με επτά επιτυχημένες διοργανώσεις στο ενεργητικό του, το Φεστιβάλ "Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις" έρχεται άλλη μια χρονιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι με περισσότερους από 100 επιλεγμένους Έλληνες μικρούς παραγωγούς και τα καλύτερα προϊόντα τους να βρίσκονται στην διάθεση του κοινού για να τα δοκιμάσει.

Η μεγάλη αυτή γιορτή γεύσης συμπληρώνεται με γευσιγνωσίες, εργαστήρια γεύσης, μαθήματα μαγειρικής, προϊόντα και συνταγές από την Δυτική Μακεδονία, που είναι φέτος τιμώμενη περιοχή του φεστιβάλ, street food με συνοδεία εξαιρετικής μπίρας από τις κορυφαίες μικρές ζυθοποιίες της χώρας, αλλά και πρωτότυπους διαγωνισμούς με πλούσια δώρα και μουσικές συναυλίες.

Πιο αναλυτικά, η διοργάνωση εμπλουτίζεται από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων γευστικών εκδηλώσεων, όπου καταξιωμένοι σεφ, γευσιγνώστες, οινολόγοι και παραγωγοί προϊόντων παρουσιάζουν πρωτότυπες δημιουργίες με εποχικές πρώτες ύλες αποκαλύπτοντάς μας και μερικά μυστικά τους.

Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2017 Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2017

Ο Έκτορας Μποτρίνι θα μάς πάει μία βόλτα στην κουζίνα του Ιουνίου, ο Jean Louis Capsalas θα μάς μάθει να φτιάχνουμε κρύες καλοκαιρινές σούπες με αρώματα και γεύσεις από τη Μεσόγειο, ο Γιάννης Γιαννίτσας θα μας διδάξει τα πάντα για το μοσχάρι, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος θα μάς μαγειρέψει καλοκαιρινές συνταγές με ψάρι, ενώ ο Άγγελος Ναουμίδης θα μας παρουσιάσει μοναδικές δημιουργίες με αυθεντική πιπεριά Φλωρίνης και πρώτες ύλες από την Λίμνη της Βεγορίτιδας.

Όπως κάθε χρονιά, από το πρόγραμμα δεν θα λείπουν και τα εργαστήρια γεύσης, με τον Παύλο Λούλη να δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα, που αναλαμβάνει να μάθει τους επισκέπτες να φτιάχνουν κοκτέιλ στο σπίτι. Ακολουθούν τις επόμενες ημέρες, η δημοσιογράφος και γευσιγνώστης Χρυσούλα Κυριακοπούλου, η οποία θα μάς ξεναγήσει σε μία μοναδική γευσιγνωσία κρασιού με «Τέσσερις ελληνικές ποικιλίες κρασιού πρεσβευτές» και επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου, ο Νικολά Ραδίσης, που θα μάς συστήσει τα «4 είδη μπύρας» για να κινούμαστε στον ...αφρό με γνώση και στυλ και ο Γιάννης Καρβέλας που θα μάς οδηγήσει σε μία εξαιρετικά προσεγμένη γευσιγνωσία λαδιού.

Στην κεντρική Καμινάδα θα φιλοξενηθούν 5 από τους πιο γνωστούς food bloggers (Τάσος Αντωνίου από το Μαμά Πεινάω, η Εύα Μονοχάρη του Funky Cook, η Δέσποινα Βαϊοπούλου από το Pandespani, η Μαριλένα Μιχαλίτση του Marislurp και η Αγγελική Καλαμπόκα του Cookika) για να μαγειρέψουν νόστιμες συνταγές ενώ στην κεντρική σκηνή των εκδηλώσεων ο βραβευμένος σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος θα μαγειρέψει αχνιστά θαλασσινά με διάφορα toppings.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, πέρα από τα εκλεκτά εδέσματα των Ελλήνων παραγωγών, θα μπορούν επίσης να γευτούν street food νοστιμιές, από διάσημα σημεία που θα στηθούν στην Τεχνόπολη. Μία «πλατεία» με hot dog, αλλαντικά και μπίρες, πεντανόστιμα mini burgers και φαλάφελ από το Δειπνοσοφιστήριον, τοπικές νοστιμιές από την τιμώμενη περιοχή κ.ά.

Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2017 Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2017

Τα παιδιά τέλος θα μαγειρέψουν παρέα με το Γιάννη Μπαξεβάνη αλλά θα παίξουν και στο Skywalk, το ευρωπαϊκών προδιαγραφών action park της Τεχνόπολης.

Πέρα όμως από το φαγητό δε θα λείψουν και φέτος οι παράλληλες εκδηλώσεις. Οι Swingouts θα χορέψουν σε ξέφρενους ρυθμούς το βράδυ της Παρασκευής, ενώ το Σάββατο η θεατρική ομάδα Δον Κιχώτες θα παρουσιάσει μία εξαιρετική θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους μαθαίνοντάς μας να μην τρώμε ό,τι μάς σερβίρουν. To ίδιο βράδυ, στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης θα ανέβουν οι Kulamacus για να διασκεδάσουν τους επισκέπτες με μελωδίες swing.

Το φεστιβάλ θα κλείσει με συναυλία του Σπύρου Γραμμένου.

Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2017 Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2017 Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2017 Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2017