Άρθρα
Το hit του 'The Aviary' συνεχίζεται στη Νέα Υόρκη
Από το Σικάγο στο 'Μεγάλο Μήλο'
Νέα - Aρθρα
                            
                        
                        Από την Ελευθερία Βασιλειάδη
Το blockbuster των cocktail bars των 
Nick Kokonas και Grant Achatz πριν λίγες μέρες
 ανακοινώθηκε ότι θα στεγαστεί και σε δεύτερη
  τοποθεσία, αυτή τη φορά όχι στο Σικάγο αλλά στη Νέα Υόρκη.
  
                        
                      
                        Από το Σικάγο στο "Μεγάλο Μήλο". 
   
                        
                        Ο Achatz, γνωστός και ως ο ιθύνων νους του Alinea, με τον έτερο εμπνευστή 
                        του Aviary Nick Kokonas, ανακοίνωσαν πρόσφατα επίσημα το στήσιμο του νέου Aviary 
                        στο ξενοδοχείο Mandarin Oriental στη Νέα Υόρκη.  
   
                        
                        Το νέο τους φιλόδοξο εγχείρημα, που θα φιλοξενείται στον 35ο όροφο του κτηρίου 
                        σε έναν χώρο με πανοραμική θέα της πόλης που θα αλλάξουν ριζικά, βρίσκεται 
                        στο πλάνο τους τουλάχιστον μία τριετία. Όσο για τον κατάλογο, 
                        θα είναι ελαφρά διαφοροποιημένος από αυτόν του Σικάγο ενώ θα στηρίζεται 
                        στην κεντρική ιδέα της αναδρομής στην εξέλιξη του χώρου των bars της Νέας Υόρκης. 
  
                    
                      
                
Λανσάροντας τη "Fine Drinking" φιλοσοφία.
                    
                    
                    Το θεατρικό, παιγνιώδες και ιντελεκτουέλ project του The Aviary που 
                    φιγουράρει στην 39η θέση της λίστας των περσινών World’s 50 Best Bars 
                    είναι προφανώς από τα αντιπροσωπευτικότερα παραδείγματα του χώρου 
                    που επαναπροσδιορίζουν την έννοια του cocktail bar.  
                    
                    Από το 2011 που άνοιξε τις πόρτες του μέχρι σήμερα ο κατάλογός του 
                    είναι υποδειγματικός προάγγελος των παγκόσμιων μεταμοντέρνων τάσεων 
                    που εμφανίζονται πίσω από την μπάρα με φωτεινότερα παράδειγματα αυτά 
                    του εντυπωσιακού σερβίρισματος με porthole ή της παγωμένης μπάλας 
                    (frozen ball) - μια διαφορετική εκδοχή του ποτού με πάγο - που 
                    είναι πλέον συνήθης τρόπος σερβιρίσματος σε ψαγμένα cocktail bars.  
                
                      
                      
                
                    Διαθέτοντας ένα ειδικά εξοπλισμένο δωμάτιο που εφοδιάζει τους 
                    bartenders με 39 διαφορετικά είδη πάγου και 3 εξειδικευμένους στον πάγο 
                    επαγγελματίες, είναι προφανές ότι οι εμπνευστές του εστιάζουν σημαντικά σε αυτό 
                    το κομμάτι, γεγονός που επιβεβαιώνει και ο beverage director, 
                    Micah Melton που επισημαίνει ότι ουσιαστικά η προσθήκη πάγου 
                    σχετίζεται με τη γεύση και όχι με την πυκνότητα του ποτού. 
                
                    Στημένο στη λογική του fine dining, (fine drinking στην περίπτωσή μας), 
                    με τους bartenders να λειτουργούν ακριβώς όπως οι chefs και 
                    τους ειδικούς στο σκάλισμα του πάγου να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της 
                    κουζίνας των cocktail, το εμβληματικό bar έχει συζητηθεί για τα 
                    εύστοχα cocktail & food pairings και τα ειδικά διαμορφωμένα μενού γευσιγνωσίας 
                    του που αναμένεται να συνεχίσουν να αποτελούν ξεχωριστό κεφάλαιο και του νέου Aviary. 
 
                
            
                    
                           
                 
                      
                      
                
                    
                    Το Project αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι της τρέχουσας χρονιάς.   
                

