Άρθρα

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018

... και 'Fruits' αλά Ελληνικά

Νέα - Aρθρα

Figure 1

ΦΡΟΥΤΑ - Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική

είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης του ήδη best seller βιβλίου FRUITS του Γάλλου Pastry Chef Cedric Grolet, ο οποίος βραβεύτηκε ως Best Pastry Chef in the World 2018 στο πλαίσιο της φετινής τελετή απονομής των World's 50 Best Restaurants, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου στο Μπιλμπάο της Ισπανίας.

Το βιβλίο FRUITS του πολυβραβευμένου Γάλλου Pastry Chef Cedric Grolet, από την Ducasse Editions είδε το φως της δημοσιότητας το 2017, έχει μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες και έχει παρουσιάσει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

Φέτος, αρχές φθινοπώρου του 2018, θα κυκλοφορήσει και στην ελληνική γλώσσα από την Gastronomy Essentials, σε μετάφραση και επιμέλεια του καταξιωμένου Έλληνα Pastry Chef Δημήτρη Χρονόπουλου.


Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018

Λαμβάνοντας τα φρούτα ως σημείο εκκίνησης και υπό την εντολή μιας άλλης εμβληματικής μορφής της Γαλλικής κουζίνας, του Alain Ducasse, o πασίγνωστος σήμερα Chef Ζαχαροπλαστικής παρουσιάζει ένα βιβλίο, που ξεπερνά τη δημιουργική του διάθεση και εμπλουτίζεται με το προσωπικό στυλ του, που τον έχει καταξιώσει παγκοσμίως.

Η προπώληση του ΦΡΟΥΤΑ - Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική έχει ήδη ξεκινήσει και στη νέα αυτή ελληνική έκδοση, ο Cedric Grolet, Pastry Chef του εστιατορίου Le Meurice του διάσημου Γάλλου Chef Alain Ducasse (που βρίσκεται εντός του ομώνυμου ξενοδοχείου στο Παρίσι), συγκεντρώνει 100 συνταγές ζαχαροπλαστικής (cakes, cookies, eclairs...).

Σε αυτές τις συνταγές αναπαράγει άψογα, 7 τύπους φρέσκων φρούτων τα οποία παρουσιάζει στο βιβλίο (ανάλογα με τον τύπο του φρούτου που πρωταγωνιστεί) σε 7 κεφάλαια: Εσπεριδοειδή / Πυρηνόκαρπα Φρούτα / Γιγαρτόκαρπα ή Μηλοειδή Φρούτα / Εξωτικά Φρούτα / Κόκκινα και μαύρα μούρα / Άγρια Φρούτα / Ξηροί καρποί και Κάρυα.

Τα μιμητικά επιδόρπια, που αναπαράγουν τις πρωτότυπες και παρθένες παρουσιάσεις, στις οποίες έχει μελετηθεί κάθε λεπτομέρεια, είναι δύο από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του βιβλίου, ενώ στο γευστικό μέρος κυριαρχούν η καθαρότητα και η ένταση των γεύσεων. Έτσι, επιδόρπια όπως το λεμόνι (εξώφυλλο βιβλίου), το καρύδι ή το κέικ σύκων, υπονομεύουν τα αρχικά φρούτα και τα ανυψώνουν σε μια αξέχαστη γευστική αλλά και οπτική εμπειρία.

Ο Cedric Grolet, αφού έδειξε την εξαιρετική ακρίβεια και δεξιοτεχνία του στα τεύχη 17 και 18 του παγκοσμίως γνωστού περιοδικού ζαχαροπλαστικής So Good, στο βιβλίο Fruits και κατ' επέκταση στην Ελληνική του έκδοση ΦΡΟΥΤΑ - Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική επιδεικνύει την εμπνευσμένη δημιουργικότητά του, η οποία αρχίζει πάντα με ένα λευκό χαρτί, πάνω στο οποίο «ζωντανεύει» τις ιδέες του, οι οποίες τελικά αναδεικνύονται σε καλλιτεχνήματα.

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018

ΠΕΡΙΟΔΟΣ PRE-SALE / ΜΑΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018

Το βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ - Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική, που απευθύνεται σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες και chefs, θα προπωλείται μέχρι 31 Αυγούστου 2018 και στο πλαίσιο της προπώλησης του θα διατίθεται με έκπτωση.

Η νέα ολοκληρωμένη αυτή έκδοση στα Ελληνικά είναι αφιερωμένη στην ανασκόπηση του κόσμου των φρούτων στη ζαχαροπλαστική, εμπνευσμένη από τη δημιουργικότητα ενός πολυβραβευμένου Pastry Chef και αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για κάθε επαγγελματία του κλάδου.

  • Τιμή προ-πώλησης με έκπτωση έως 31 Αύγουστου 2018: €70
  • Τιμή πώλησης από 1η Σεπτεμβρίου 2018: €85
  • Στο πλαίσιο της προ-πώλησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν την έκδοση με έκπτωση, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα που θα βρουν στο www.Cucina.gr ή στέλνοντας e-mail στο gastronomy_essentials@mail.com

ΣXETIKA LINKS

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018
Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή υλικό χρειαστείτε: Δώρα Παππά: 6972155869, Χάρης Χαραλαμπίδης: 6972444820.