Άρθρα

Le Cafe

Το νέο στοίχημα του Alain Ducasse στη βιομηχανία του καφέ

Νέα - Aρθρα

Figure 1

Της Ελευθερίας Βασιλειάδη

Άνοιξε πρόσφατα στην περιοχή King?s Cross του Λονδίνου και είναι το επιχειρηματικό βήμα του γνωστού σεφ που παίζει σε διαφορετικό τερέν, όχι γαστρονομικό αυτή τη φορά.

Η βιομηχανία του ποιοτικού καφέ είναι το καινούριο πεδίο δράσης του Alain Ducasse, που, μετά το La Manufacture de cafe Alain Ducasse στο Παρίσι, ανοίγει το Le Cafe, το πρώτο project που τρέχει στο Λονδίνο.



Μια τριάστερη μπουτίκ καφέ

Η άψογη γνώση του αντικειμένου είναι η βάση και αυτής της ιδέας, κάτι που είναι εμφανές σε όλες τις λεπτομέρειες που συνθέτουν το concept.

Αν υπήρχε ειδικός οδηγός Michelin για τα coffee spots της πόλης, το πιθανότερο είναι να του έδινε τα τρία αστέρια από την πρώτη γουλιά.

Παρέχει μια γκάμα από αυστηρά επιλεγμένα χαρμάνια και μονοποικιλιακούς καφέδες από τους καλύτερους παραγωγούς ανά τον κόσμο, καβουρδισμένους στο La Manufacture de cafe Alain Ducasse, κάτι που οι αληθινοί λάτρεις του καφέ σίγουρα θα εκτιμήσουν.

Εκφράζοντας το χαρακτήρα και το terroir του τόπου προέλευσης, ο καφές ξεφεύγει από τα στενά όρια μιας απλής καθημερινής συνήθειας και μετατρέπεται σε εμπειρία με τη βοήθεια βραβευμένων coffee roasters όπως ο Veda Viraswami, δύο φορές πρωταθλητής σε γαλλικά αντίστοιχα πρωταθλήματα.

Le Cafe Le Cafe

Ο διάσημος coffee roaster δημιουργεί μια μοναδική σειρά από χαρμάνια κόκκων καφέ από τη Βραζιλία, το Λάος και την Αιθιοπία για εσπρέσο, ή το Μπουρούντι, το Κονγκό και την Αιθιοπία για καφέ φίλτρου.

Μονοποικιλιακοί καφέδες από Κένυα, Κόστα Ρίκα και Αιθιοπία, τρεις cru d’exception που προέρχονται από περιορισμένους προμηθευτές από Υεμένη, Παναμά και Ρεϋνιόν, capuccino και cold brew σερβιρισμένα όπως η βαρελίσια μπύρα είναι μερικές ακόμα προτάσεις που αποτελούν κομμάτι της εμπειρίας.

Ένα ρόφημα με εκχύλισμα από cascara (φλούδα του καφέ με μικρά κομμάτια σάρκας του καρπού), που προσφέρουν ως παγωμένο ή ζεστό τσάι αλλά και σε whiskey style, είναι ένα ακόμα ενδεικτικό κομμάτι που αποτυπώνει τη φιλοσοφία που δομεί το κεφάλαιο του καφέ στη νέα αυτή άφιξη ενώ ειδικό ρόλο έχουν εκπαιδευμένοι cafeliers (στα πρότυπα των sommeliers) που ετοιμάζουν ποτά με βάση τον καφέ.

Το σύνολο συμπληρώνουν φρέσκα madeleines και σοκολάτα που συνοδεύουν - σε προσεγμένους γευστικούς συνδυασμούς - τα ροφήματα ή τους καφέδες.

info

Le Cafe


Le Cafe Le Cafe