Άρθρα

Η Sommet Education επενδύει στην Ducasse Education

Τον διεθνούς φήμης όμιλο επαγγελματικών σχολών μαγειρικής και ζαχ/κής

Νέα - Aρθρα

Figure 1

Η Sommet Education, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μία συμφωνία, βάσει της οποίας θα γίνει ο βασικός μέτοχος της Ducasse Education.

Η εξαγορά αυτή, θα επιτρέψει στη Sommet Education, να εδραιώσει τη θέση της ως ηγέτη της βιομηχανίας και να διευρύνει το εκπαιδευτικό της πεδίο, στην προετοιμασία της επόμενης γενιάς επαγγελματιών, της φιλοξενίας και της γαστρονομίας.

Από την ίδρυσή της το 1999, η Ducasse Education, έχει μεταφέρει ένα υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης σε μαγειρική και ζαχαροπλαστική, μέσω του δικτύου των σχολών της, στη Γαλλία και το εξωτερικό.

Οι ακαδημαϊκές προσφορές περιλαμβάνουν προγράμματα Bachelor, μαθήματα αλλαγών σταδιοδρομίας, συνεχή επαγγελματική κατάρτιση, καθώς και, ιδιωτικά μαθήματα για τους λάτρεις του φαγητού.


Όλα αυτά, παρέχονται μέσω των τριών σχολών στη Γαλλία και δύο πανεπιστημιουπόλεις στο εξωτερικό (στις Φιλιππίνες και σύντομα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), καθώς επίσης και μέσω συνεργασιών με πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Η ταχεία ανάπτυξη στον τομέα της γαστρονομίας δημιούργησε μία πραγματική ανάγκη για εξειδικευμένους επαγγελματίες σε ένα ευρύ φάσμα τομέων.

Η Sommet Education και η Ducasse Education, θα μπορέσουν τώρα να αξιοποιήσουν τις συνδυασμένες γνώσεις τους, στους τομείς της μαγειρικής και της διαχείρισης της φιλοξενίας, για να προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες κατάρτισης για μελλοντικούς επαγγελματίες.

Η αναπτυξιακή στρατηγική της Ducasse Education, θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στην παροχή εξαιρετικής κατάρτισης, συνδυάζοντας την πλήρη γνώση των γαστρονομικών δεξιοτήτων, με μία πρωτοποριακή προσέγγιση προς το φαγητό.

Η Ducasse Education, πρόκειται να ανοίξει την ολοκαίνουργια πανεπιστημιούπολη Meudon, στο Παρίσι.

Η Sommet Education θα υποστηρίξει πλήρως τη διεθνή επέκταση της εκπαίδευσης της Ducasse και την ανάπτυξη υφιστάμενων κέντρων αριστείας για μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές τέχνες.

"Η απόφαση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ήταν εξαιρετικά φυσική, δεδομένων των ισχυρών συνεργιών και των κοινών μας αξιών. Η υψηλότερη αξία μας, είναι το πάθος: πάθος για φιλοξενία και γαστρονομία και πάθος για την εκπαιδευτική μας αποστολή. Πιστεύω έντονα ότι τόσο η Sommet όσο και η Ducasse οδηγούνται από μία κοινή φιλοδοξία για την επίτευξη της αριστείας. Οι στόχοι μας ευθυγραμμίζονται επίσης από την άποψη της εκπαίδευσης και της βιομηχανίας καθώς και οι δύο προσπαθούμε να παρέχουμε εξαιρετική κατάρτιση και να παράγουμε ειδικευμένους επαγγελματίες", επισημαίνει ο Alain Ducasse.

Η Sommet Education επενδύει στην Ducasse Education

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινήσαμε αυτή την ολοκαίνουργια συνεργασία, μεταξύ του παγκόσμιου ηγέτη της εκπαίδευσης της ελβετικής διαχείρισης της φιλοξενίας και του Γάλλου ηγέτη στις τέχνες της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής. Η Ducasse Education ιδρύθηκε και καθοδηγείται από την εμβληματική φιγούρα του Alain Ducasse, ο οποίος έχει εμπνεύσει και συνεχίζει να εμπνέει γενιές σεφ σε όλο τον κόσμο. Αυτή η συμφωνία, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την εκπαίδευση Sommet, καθώς διευρύνουμε τις επιλογές κατάρτισης και επεκτείνουμε την περιοχή εμπειρογνωμοσύνης μας", εξηγεί ο Benoit Etienne Domenget, Διευθύνων Σύμβουλος της Sommet Education.

Αυτή η συμφωνία, δίνει έμφαση στην επιθυμία της Sommet Education, να ενισχύσει τον ηγετικό της ρόλο στην εκπαίδευση των μελλοντικών γενεών, εξειδικευμένων επαγγελματιών στον τομέα της φιλοξενίας και της γαστρονομίας.

Οι οργανισμοί Glion και LesRoches, κατατάσσονται μεταξύ των κορυφαίων τριών θεσμικών οργάνων διοίκησης φιλοξενίας, για τη φήμη του εργοδότη, σύμφωνα με την Παγκόσμια Κατάταξη Πανεπιστημίων 2019 QS.


Η υπογραφή μας

Η τέχνη της γαστρονομίας είναι πολλά περισσότερα από απλή μαγειρική


Η Sommet Education επενδύει στην Ducasse Education

Καθοδηγούμενη από τις διεθνείς φιλοδοξίες της, παραμένοντας όμως πιστή στη γαλλική κληρονομιά της, η Ducasse Education γίνεται EcoleDucasse.

Υιοθετώντας μία παραπλήσια προσέγγιση με αυτή των γαλλικών σχολών Artset Metiers, το brand Ducasse, ενσωματώνει τη φιλοσοφία της αριστείας, που αγκαλιάστηκε από τον Alain Ducasse, συνδυάζοντας τη διδασκαλία και την ανταλλαγή γαστρονομικών τεχνικών και εμπειριών στο υψηλότερο επίπεδο με μία αποφασιστικά σύγχρονη προσέγγιση.



Σχολές Ducasse
Τρεις σχολές, τρεις εξαιρετικές συνθέσεις



Paris Campus



Η Sommet Education επενδύει στην Ducasse Education

Η 5.000 τ.μ. πανεπιστημιούπολη, βρίσκεται στα προάστια του Παρισιού και εξειδικεύεται στις τέχνες της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Η αποστολή της σχολής, από την αρχή της λειτουργίας της, ήταν να μεταλαμπαδεύσει τη φιλοσοφία και το πάθος του Alain Ducasse.

Η νεοσύστατη πανεπιστημιούπολη, θα καλωσορίσει τους πρώτους φοιτητές της, τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η Sommet Education επενδύει στην Ducasse Education


ENSP



Η Sommet Education επενδύει στην Ducasse Education

Η παγκοσμίως γνωστή σχολή, στεγάζεται στο Chateau de Montbarnier στο Yssingeaux, στο γεωγραφικό διαμέρισμα Haute-Loire, της Γαλλίας.

Για περισσότερα από 35 χρόνια, η ENSP υπήρξε μία έγκριτη σχολή, τόσο στη Γαλλία όσο και διεθνώς, για τους επαγγελματίες της ζαχαροπλαστικής.

Αρκετοί απόφοιτοι έχουν κερδίσει τον πολυπόθητο τίτλο του Meilleur Ouvrier de France και μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ζαχαροπλαστικής, όπως ο Cedric Grolet, chef patissier στο Le Meurice στο Παρίσι, έχουν φοιτήσει εκεί.

Η Sommet Education επενδύει στην Ducasse Education


Paris Studio



Η Sommet Education επενδύει στην Ducasse Education

Σχεδιασμένο για τους λάτρεις της μαγειρικής, καλοφαγάδες και εκδηλώσεις B2B, το Studio είναι ένας μοναδικός χώρος, στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Κάθε δωμάτιο έχει σχεδιαστεί για να κάνει τους επισκέπτες να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους.

Το Studio προσφέρει μία σειρά από μαθήματα - για ερασιτέχνες και επαγγελματίες - παρέχοντας μία βαθιά βουτιά στον κόσμο του Alain Ducasse.

Όλη η διδασκαλία πραγματοποιείται από έμπειρους σεφ-εκπαιδευτές, σεφ ζαχαροπλαστικής και sommeliers, που έχουν συνεργαστεί με τον AlainDucasse.

Η Sommet Education επενδύει στην Ducasse Education