Άρθρα

Ασφαλέστερο να τρώμε σε εστιατόρια, παρά στο σπίτι

Τι ισχυρίζεται ο Alain Ducasse, ο Γάλλος Chef με 17 αστέρια Michelin

Νέα - Aρθρα

Figure 1

Ο άρχοντας των αστεριών Michelin, chef Alain Ducasse, λέει ότι είναι ασφαλέστερο να τρώμε σε ένα εστιατόριο, παρά να μαγειρεύουμε σπίτι.

Ο Γάλλος chef, με συνολικά 17 αστέρια Michelin, εκτιμάει ότι είναι ασφαλέστερο να τρώμε σε ένα εστιατόριο, όπου οι chefs είναι εκπαιδευμένοι στα πρωτόκολλα υγιεινής διαχείρισης των τροφίμων, παρά να πάμε σε ένα σούπερ μάρκετ, όπου διακινδυνεύουμε να βρεθούμε συνωστισμένοι με ανθρώπους, χωρίς να φοράνε μάσκες.

Ίσως να έχει δίκιο, σε αυτό που λέει.

Το σούπερ μάρκετ, είναι ένα πιθανό ναρκοπέδιο, λόγω όλων των χειρισμών που απαιτούνται για το γέμισμα των ραφιών, αλλά, και σε όλη την εφοδιαστική του αλυσίδα. Εκτιμάει, ότι κάθε φρούτο που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ, έχει περάσει από τα χέρια, τουλάχιστον έξι εργαζομένων.

Αυτό από μόνο του, αποτελεί πιθανότητα για πολλές μολύνσεις.

Σε ένα εστιατόριο, συχνά ο εφοδιασμός των τροφίμων γίνεται κατευθείαν από τον παραγωγό, γι’ αυτό και ο αριθμός των χεριών που αγγίζουν τα τρόφιμα, μειώνεται.

Οι chefs, είναι άριστα εκπαιδευμένοι για την ασφαλή διαχείριση των τροφίμων και η διαβίωση τους, εξαρτάται σε μέγιστο βαθμό, από τη διασφάλιση ότι το φαγητό θα φτάσει στα πιάτα των πελατών, χωρίς την παρουσία παθογόνων. Οπότε, ίσως μπορούμε να τους εμπιστευτούμε περισσότερο, απ’ ότι εμπιστευόμαστε την ίδια μας την κουζίνα.

"Σταδιακά και υπεύθυνα"


"Είναι καλύτερα να τρώμε σε ένα εστιατόριο, που παίρνει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, παρά στο σπίτι μας, όπου πρέπει να πάμε στο τοπικό σούπερ μάρκετ και να βρεθούμε συνωστισμένοι, αγγίζοντας τα φρούτα και με τους περισσότερους τριγύρω μας, να μη φοράνε μάσκες", είπε ο Γάλλος chef στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Κάλεσε για "σταδιακό και υπεύθυνο" άνοιγμα των εστιατορίων, λέγοντας ότι το κλείσιμό τους, υπήρξε καταστροφικό για τον κλάδο.

"Αυτό μπορεί να κρατήσει, μόνο για λίγες ακόμα εβδομάδες", είπε στο AFP (Agence France-Presse).

Source


www.finedininglovers.vom


Photo

Gary Hamill | Le Cafe Alain Ducasse