Άρθρα

Alain Ducasse και Albert Adria

Σε ένα project 100 ημερών στο Παρίσι

Νέα - Aρθρα

Figure 1

Οι τελευταίες ειδήσεις από τον κόσμο της μαγειρικής, μας ενημερώνουν για την ανακοίνωση των μαγειρικών θρύλων, Alain Ducasse και Albert Adria, που αναφέρει ότι θα ανοίξουν μαζί ένα εστιατόριο στο Παρίσι, αργότερα μέσα στο έτος.

Ο πιο πρωτοπόρος σεφ στον κόσμο, ο Alain Ducasse, θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον Adria - μία από τις πιο δημιουργικές δυνάμεις της Ισπανίας, που αναγνωρίζεται από το περιοδικό TIME, ως ένας από τους 13 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο της γαστρονομίας - για να ανοίξουν ένα εστιατόριο στο Παρίσι, προς το τέλος του έτους, σε ένα project που θα ξεκινήσει ως δοκιμή 100 ημερών


Πηγές αναφέρουν ότι ο Γάλλος σεφ, πλησίασε τον Adria με την αιώνια ερώτηση: «Θέλεις να περάσεις καλά;»

Στην οποία, ο Albert Adria απάντησε: "Βεβαίως, πάντα". Ο Ducasse συνέχισε: "Πώς θα σου φαινόταν να κάνουμε κάτι μαζί;", κι έτσι, ένα νέο κεφάλαιο γεννήθηκε.


Alain Ducasse και Albert Adria
Albert Adria

Ο Ducasse ανακοίνωσε τα νέα, με μία αινιγματική ανάρτηση στο Instagram, μαζί με μία φωτογραφία με τους δυο τους μαζί, κι ένα μήνυμα:

"Ακριβώς 31 χρόνια πριν ο @albert.adria.acosta ταξίδεψε στο Μονακό για να δοκιμάσει την κουζίνα μου στο @lelouisXVmonaco, η οποία μόλις είχε βραβευτεί με 3 αστέρια Michelin. Μετά από τόσο καιρό, είμαι πολύ χαρούμενος που τον βρήκα ξανά στο Παρίσι, μαζί με τον @RomainMeder, και μου δίνεται η ευκαιρία να σας προσφέρω μία μοναδική γαστρονομική περιπέτεια! Θα σας πω περισσότερα εντός των επόμενων εβδομάδων".


Όπως συμβαίνει με πολλές σημαντικές περιστάσεις, ο σωστός χρόνος, το σωστό timing όπως συνηθίζουμε να λέμε, σημαίνει τα πάντα.

Παρ’ όλο τις μεγάλες αλλαγές και για τους δύο, τον τελευταίο χρόνο - με τον Ducasse να αποχωρεί από το Plaza Athenee, ύστερα από περισσότερο από δύο δεκαετίες, και τη διάλυση του Albert's elBarri Group - το νέο project φαίνεται να προσφέρει μία νέα πρόκληση και για τους δύο.

Η δοκιμαστική περίοδος του pop-up στυλ, που θα τους επιτρέψει να συνυπάρξουν μαζί, παρομοιάζεται με εκείνη που ένα ζευγάρι συγκατοικεί, προτού προχωρήσει σε γάμο.


Όπως γράφει ο Adria στα social media: «Δεν είναι πολύ σύνηθες για δύο ανθρώπους, όπως εμείς, να είμαστε μαζί. Είναι σαν να λέμε ότι ο Messi και ο Ronaldo αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να δουν πώς θα πάει».

Στο project αυτό θα συμμετέχει ο Chef Romain Meder όπως και η Pastry Chef Jessica Prealpato όπου θα αναλάβει τα κομμάτι των γλυκών με τις δύο γαστρονομικές δυνάμεις από πίσω τους, να έχει όλα τα προσόντα να είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά ανοίγματα του χρόνου.

Alain Ducasse και Albert Adria Alain Ducasse και Albert Adria
Alain Ducasse και Albert Adria

Το νέο αυτό project θα λάβει μέρος στη καρδιά του καταπράσινου κήπου του μουσείου Quai Branley σκαρφαλωμένο στη βεράντα του τελευταίου ορόφου το εστιατόριο LES OMBRES Quai Branly προσφέρει μια μοναδική πανοραμική θέα στο Παρίσι, στη σκιά του του Πύργου του Άιφελ.

Το εστιατόριο είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του στις 10 Νοεμβρίου για 100 ημέρες και οι κρατήσεις θα ξεκινήσουν στις 10 Σεπτεμβρίου.

Alain Ducasse και Albert Adria

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ


www.lesombres-restaurant.com