Παρουσιάσεις

Metropolitan Foods

Γνώση και εξέλιξη με premium σφραγίδα

Παρουσιάσεις - Εταιρείες


Metropolitan Foods

Ποιά είναι όμως η Metropolitan Foods;

Πρόκειται για την εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2002 παρέχοντας premium υλικά γαστρονομίας αλλά και λύσεις ποιότητας στους επαγγελματίες της εστίασης.

Με γνώση και βαθιά κατανόηση της διαδικασίας εκτροφής του ζωικού παράγοντα και μοναδικό σκοπό τη διάθεση προϊόντων υψηλής ποιότητας, το όραμα των Γιάννη Μπαρδή και Florian Leibfried ξεπερνούσε εξ αρχής κατά πολύ το κομμάτι της απλής εμπορίας τροφίμων, φτάνοντας τη δέσμευση για τη δημιουργία της μέγιστης γαστρονομικής εμπειρίας.

Με στόχο τη διαρκή ενημέρωση των παγκόσμιων εξελίξεων και τάσεων, η Metropolitan Foods επενδύει στην καινοτομία, την ποιότητα και το μέλλον. Προμηθεύει την Eλληνική αγορά με τη μεγαλύτερη ποικιλία ειδών άριστης ποιότητας με πιστοποίηση και παρέχει επιπλέον συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, yachts, bistrots, wine bars, ειδικά καταστήματα, chefs, υπευθύνους αγορών και ιδιώτες με προσωπικό κουζίνας που αγαπούν το καλό φαγητό.

Δίκαια λοιπόν κατατάσσεται ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες εισαγωγής και διάθεσης τροφίμων στην κατηγορία premium σε όλη την Ευρώπη.

Κορυφαία προϊόντα με "premium" απόδοση!

Ο βασικός τομέας εξειδίκευσης της Metropolitan Foods είναι το κρέας ενώ είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό στη φάρμα, έχοντας υπό πλήρη έλεγχο ολόκληρη τη διαδικασία εκτροφής.

Ακολουθώντας όλα τα διεθνή πρότυπα εστιάζει σε θέματα όπως το DNA του ζώου, τη θέση εκτροφής, το περιβάλλον, το είδος της τροφής και τις συνθήκες διαβίωσης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη ποιότητα του κρέατος που δεν αντιμετωπίζεται απλά ως ένα ακόμα προϊόν αλλά ως γαστρονομική φιλοσοφία. Δεν είναι διόλου τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι παρέχουν premium beef κατά αποκλειστικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εξαιρετικά προσεγμένη γκάμα των προϊόντων που διαθέτουν περιλαμβάνει κορυφαίες επιλογές σε κρέατα, ράτσες και διαδικασίες όπως Βlack Αngus, Dry Aged Beef, Wagyu, Kobe, Veal, Iberico Pata Negra, Dry Aged Lamb, Foie Gras, κ.ά.

Metropolitan Foods

Ωστόσο, παρ' όλο που η εταιρεία ξεκίνησε με σαφή προσανατολισμό τη διάθεση premium κρεάτων, σταδιακά επεκτάθηκε και στο κομμάτι των θαλασσινών ακολουθώντας πάντα την ίδια φιλοσοφία και πρότυπα ποιότητας.

Εισαγόμενα θαλασσινά όπως St. Jacob’s χτένια, Salmon, King Crab, Caviar και Black Cod είναι ορισμένες μόνο από τις επιλογές του πλούσιου καταλόγου τους που προέκυψε μέσα από τη συνεργασία με κορυφαίους προμηθευτές απ' όλο τον κόσμο.

Metropolitan Foods

Η συμπληρωματική διάθεση προϊόντων delicatessen ήρθε από την ανάγκη ολοκλήρωσης της γαστρονομικής εμπειρίας στην εστίαση ή το τραπέζι, με προϊόντα που θα αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τα προϊόντα κρέατος και θαλασσινών.

Πολύτιμες truffles και αρωματικά λάδια, sauces, αρωματικά ξύδια και καρυκεύματα, ρύζι, ζυμαρικά, gnocchi, μαρμελάδες και chutneys, vinaigrettes, αποστάγματα και μεγάλη ποικιλία συνοδευτικών είναι αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις επιλογών που προορίζονται για να καλύψουν όχι μόνο τους επαγγελματίες της εστίασης αλλά και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες.

Το "φαινόμενο" Monolith - ένα gourmet bbq!

Metropolitan Foods

Στην οικογένεια της Metropolitan Foods πρόσφατα εντάχθηκε ένα ακόμα μέλος, το Monolith, που διατίθεται αποκλειστικά και για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Πρόκειται ουσιαστικά για την επιτομή των συσκευών ψησίματος με στόχο την υπέρτατη μαγειρική και γευστική εμπειρία αφού συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά ενός bbq, grill, slow cooker, ξυλόφουρνου, ακόμα και καπνιστηρίου. Ψήνει ή/και καπνίζει από λαχανικά, θαλασσινά ή κρέατα, μέχρι ψωμί και πίτσα. Η σημαντική διαφοροποίηση από οποιοδήποτε άλλο grill είναι πως σε αυτό μπορεί κανείς να ρυθμίσει μικρομετρικά τη θερμοκρασία της ακτινοβολίας των καρβούνων από τους 60°C έως τους 800°C, ενώ η πολύ μικρή ροή του αέρα μέσα από αυτό, συγκρατεί τη μέγιστη υγρασία σε οτιδήποτε ψήνεται.

Μπορεί να παραμένει αναμμένο με τα ίδια κάρβουνα έως 48 ώρες ενώ καταναλώνει από 25% έως και 50% λιγότερα κάρβουνα σε σύγκριση με ένα συμβατικό bbq και φυσικά κλείνοντας τις διόδους του αέρα, σβήνει μόνο του.

Έχοντας πολύ ελκυστικό σχεδιασμό μπορεί να τοποθετηθεί και σε ανοικτή κουζίνα, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό αφού είναι εξ' ολοκλήρου κεραμικό, ενώ δεν απαιτεί καμία ειδική εγκατάσταση μιας και είναι πλήρως αυτόνομο.

To Monolith φαίνεται λοιπόν ότι ήρθε για να μείνει φέρνοντας την επανάσταση τόσο στο επαγγελματικό όσο και στο οικιακό ψήσιμο καθώς ενσωματώνει αποτελεσματικά τις δυνατότητες ενός bbq, ενός φούρνου τύπου josper, ενός smoker, ενός πέτρινου φούρνου με ξύλα, αλλά και μιας ψησταριάς σε μία οικονομική και εύχρηστη συσκευή.

Αξίζει να αναφερθεί πως αποτελεί μέρος μιας παράδοσης αιώνων, καθώς αυτού του τύπου τα κεραμικά grills χρησιμοποιούνται για περισσότερα από 3.000 χρόνια στην Ιαπωνία και αυτό λέει πολλά.

Σήμερα, υπάρχουν πολλά εστιατόρια στην Αμερική και στην Ευρώπη με μονάδες Monolith τοποθετημένες στους πάγκους τους. Διατίθενται επιπλέον κατασκευές μεταφοράς τους με ρόδες για τοποθέτηση στον εξωτερικό χώρο των εστιατορίων, των caterings, των σκαφών, των κήπων κτλ.

Metropolitan Foods

Creative Chef Challenge: Μια πρό(σ)κληση γαστρονομικής δημιουργικότητας

Πρόκειται για μια πρόκληση δημιουργικότητας όπου η Metropolitan Foods προσκαλεί αναγνωρισμένους chefs που διαθέτουν ταλέντο, φαντασία και την απαραίτητη τεχνογνωσία για να δημιουργήσουν το ιδανικό πιάτο που φαντάστηκαν -ένα signature dish- παρέχοντάς τους όλα τα απαραίτητα υλικά που χρειάζονται.

Εάν αποδεχθούν την πρόσκληση/πρόκληση τότε το μενού τους παρουσιάζεται σε ειδικό δείπνο 12 επίτιμων προσκεκλημένων από τον χώρο της γαστρονομίας αλλά και του κοινού.

Βασικός στόχος της πρωτότυπης αυτής πρωτοβουλίας, είναι η ανάδειξη του αυτονόητου ταλέντου των Ελλήνων chef σε μια εποχή όπου τα κόστη συμπιέζονται συνεχώς προς τα κάτω, περιορίζοντας σαφώς την δημιουργικότητα τους. Mέχρι στιγμής έχουν συμμετάσχει με εξαιρετικά μενού οι Τάσος Στεφάτος, Γιάννης Λιόκας, Γκίκας Ξενάκης και Αλέξανδρος Τσιοτίνης.

Γκίκας Ξενάκης

Metropolitan Foods
Metropolitan Foods
Metropolitan Foods
Metropolitan Foods

Γιάννης Λιόκας

Metropolitan Foods
Metropolitan Foods
Metropolitan Foods
Metropolitan Foods

Τάσος Στεφάτος

Metropolitan Foods
Metropolitan Foods
Metropolitan Foods
Metropolitan Foods

Videos

Creative Chef Challenge με τον Τάσσο Στεφάτο (Video) στο Botrini's με τίτλο "Seduction"



Creative Chef Challenge με το Γιάννη Λιόκα (Video) στο St'Astra με τίτλο "Experiential"



Creative Chef Challenge με τον Γκίκα Ξενάκη (Video) στο Aleria με τίτλο "Gastro-Emotional"



Creative Chef Challenge με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη (Video) στο CTC με τίτλο "Αλ-Χημεία"

Info

www.metropolitanfoods.gr
www.facebook.com/MetropolitanFoodsGreece/
www.facebook.com/CreativeChefChallenge/

Eπιμέλεια Παρουσίασης

Ελευθερία Βασιλειάδη