Σεμινάρια

Γρηγόρης Χέλμης - SEACUTERIE

WEBINAR: 5 & 6 Δεκεμβρίου 2022. Θαλασσινά Αλλαντικά | Παράδοση και Καινοτομία

Σεμινάρια - Διαδίκτυο

Γρηγόρης Χέλμης - SEACUTERIE

Ύστερα από τη μεγάλη ζήτηση που λάβαμε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα (Webinar) με θέμα SEACUTERIE | Θαλασσινά Αλλαντικά | Παράδοση & Καινοτομία από τον εισηγητή R&D Chef Γρηγόρη Χέλμη, αποφασίσαμε να επαναλάβουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα στις 5 & 6 Δεκεμβρίοιυ 2022.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Seacuterie, εχει ως στόχο να αναλύσει τους τρόπους ωρίμανσης, πάστωσης και δημιουργίας αλλαντικών από ψάρια, καθώς και την διαφορά τους από τα αντίστοιχα εδέσματα από κρέας.

Θα αναλυθούν όλες οι παράμετροι χειρισμού διαφόρων ψαριών, μεγάλων και μικρών, λευκών και λιπαρών και θα παρουσιαστούν τεχνικες dry aging, αλλαντικά, σαλάμια και λουκάνικα από ψάρι, σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις της γαστρονομίας.

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα παραδοσιακό και ταυτόχρονα σύγχρονο που σκοπός του είναι η μοντέρνα προσέγγιση στο θέμα Ψάρι.

Ανάλυση Θεματολογίας


  • Εξοπλισμός, συνθήκες και εργαλεία ωρίμανσης.
  • Το ψάρι με την μέθοδο του dry aging.
  • Παραδοσιακές τεχνικές αλίπαστων.
  • Μοντέρνες τεχνικές αλίπαστων.
  • Σαλάμια ψαριών.
  • Λουκάνικα ψαριών.

Γρηγόρης Χέλμης - SEACUTERIE

Γρηγόρης Χέλμης - SEACUTERIE Γρηγόρης Χέλμης - SEACUTERIE Γρηγόρης Χέλμης - SEACUTERIE Γρηγόρης Χέλμης - SEACUTERIE Γρηγόρης Χέλμης - SEACUTERIE Γρηγόρης Χέλμης - SEACUTERIE

Γρηγόρης Χέλμης - SEACUTERIE



Λεπτομέρειες Προγράμματος


Γρηγόρης Χέλμης - SEACUTERIE


ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ημέρες / 10 ώρες

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Online

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

  • Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, 15:00 - 20:00
  • Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, 15:00 - 20:00

Κόστος Συμμετοχής


Ιδιώτες / Επιχείρηση: 60€

(*) To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.

Γρηγόρης Χέλμης - SEACUTERIE Γρηγόρης Χέλμης - SEACUTERIE Γρηγόρης Χέλμης - SEACUTERIE Γρηγόρης Χέλμης - SEACUTERIE Γρηγόρης Χέλμης - SEACUTERIE Γρηγόρης Χέλμης - SEACUTERIE

Γρηγόρης Χέλμης - SEACUTERIE


Σημαντικές Σημειώσεις


Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γιΆ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

  • Την κάμερα σας
  • Το μικρόφωνο σας
  • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
  • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.

MEET YOUR CHEF: Γρηγόρης Χέλμης


Γρηγόρης Χέλμης - SEACUTERIE


Ο Γρηγόρης ξεκίνησε ως trainee το 1989 στο Athenaum Intercontinental, υπό την επίβλεψη του Νίκου Σαράντου, έως και το 2002 όπου ανέλαβε το Avaris hotel στο Καρπενήσι.

Το 2006 ανέλαβε το άνοιγμα του ανακαινισμένου Xenia Volou της ξενοδοχειακής αλυσίδας Domotel, στήνοντας παράλληλα και την ιδιωτική σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Le Gourmet στον Βόλο από το πόστο του executive chef της σχολής.

Το 2011 μεταφέρθηκε στα κεντρικά της Domotel και παρέμεινε μέχρι το 2014 ως executive chef της εταιρείας.

Παράλληλα αρθρογραφούσε σε τοπικές εφημερίδες, έκανε μαγειρικές εκπομπές στο ραδιόφωνο αλλά και άλλες μαγειρικές δράσεις και project όπως η γαστρονομική ομάδα Orexis team και το πειραματικό κτήμα Downvillage (μαύρο σκόρδο).

Από το 2014 και μετά, αφοσιώθηκε στα δικά του project με έμφαση στο τσιπουράδικο (ΜεΖεν, Βόλο - Λάρισα - Αθήνα) αλλά και σε σεμινάρια και παρουσιάσεις στο κομμάτι των παστών, αλίπαστων, αλλά και παραδοσιακών αλλαντικών και ωριμάνσεων το οποίο είναι και ο τομέας που πλέον εξειδικεύεται.




Επικοινωνία


Γρηγόρης Χέλμης - SEACUTERIE

Αίτηση Εγγραφής Για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμοπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link:

SEACUTERIE, παράδοση & καινοτομία στα θαλασσινά αλλαντικά - Insete

Contact
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION



Διοργανωτής

ΙΝΣΕΤΕ
INSETE logo




Συντονιστής

Gastronomy Essentials
Gastronomy Essentials logo