Σεμινάρια

Bistronomy. A modern approach to French Classics

3ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Αθήνα με τη φημισμένη σχολή Ecole Ducasse

Σεμινάρια - Υψηλής Γαστρονομίας

Figure 1

Ένα γευστικό εκπαιδευτικό τριήμερο πρόγραμμα για επαγγελματίες της εστίασης, θα υλοποιηθεί στην Αθήνα στη 1 με 3 Μαρτίου 2023, στα πλαίσια των ετήσιων εκπαιδευτικών δράσεων με τη φημισμένη σχολή Ecole Ducasse και με τίτλο Bistronomy - A modern approach to French Classics.

O Alain Ducasse, ένας από τους πιο καταξιωμένους σεφ της γενιάς του, δεν είναι γνωστός μόνο για τα αστέρια Michelin που έχει αποσπάσει και για το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, αλλά και για το ότι κρατάει και την παράδοση των γαλλικών bistrot, ζωντανή.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα παρουσιαστούν πιάτα από τα διάσημα bistrot του, όπως το: Aux Lyonnais (Παρίσι), Benoit (Παρίσι, Νέα Υόρκη και Τόκιο), Rech (Παρίσι, Χονγκ Κονγκ) και το Allard (Παρίσι).


Bistronomy. A modern approach to French Classics Bistronomy. A modern approach to French Classics Bistronomy. A modern approach to French Classics Bistronomy. A modern approach to French Classics Bistronomy. A modern approach to French Classics Bistronomy. A modern approach to French Classics

Οι συνταγές, είναι βασισμένες σε παραδοσιακά γαλλικά πιάτα, τα οποία είναι εμπνευσμένα από τις αγνές πρώτες ύλες, αλλά με τη χαρακτηριστική υπογραφή του Alain Ducasse, ο οποίος τις εκσυγχρονίζει με μοντέρνες μετατροπές και με γνώμονα την υγιεινή διατροφή.

Bistronomy. A modern approach to French Classics Bistronomy. A modern approach to French Classics Bistronomy. A modern approach to French Classics Bistronomy. A modern approach to French Classics Bistronomy. A modern approach to French Classics Bistronomy. A modern approach to French Classics

Συγκεκριμένα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα εστιάσει


  • Επαναπροσδιορισμός της κλασικής κουζίνας των bistrot και των γαλλικών τοπικών συνταγών, με έμφαση στις γαστρονομικές παραδόσεις.
  • Μέθοδοι προετοιμασίας βάσεων ζωμών, fume, jus και σαλτσών.
  • Τεχνικές προετοιμασίας και μαγειρέματος, ζέσταμα και παρουσίαση.
  • Μέθοδοι βελτιστοποίησης της μεθοδολογίας, για τη βελτίωση της ποιότητας, της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας

Οι συμμετέχοντας θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ότι σεβόμενοι την παράδοση και διατηρώντας τους συνδυασμούς των γεύσεων, μπορούν να επαναπροσδιορίσουν τις παραδοσιακές συνταγές, προσθέτοντας μία πινελιά εκσυγχρονισμού, με σκοπό να τις κάνουν πιο "ελαφριές", περισσότερο προσιτές και, γιατί όχι, ακόμα πιο γευστικές


Bistronomy. A modern approach to French Classics

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


Bistronomy. A modern approach to French Classics

  • Ημερομηνία εκπαίδευσης: 1 - 3 Μαρτίου 2023
  • Ώρες προγράμματος: 10.00 π.μ. - 16.00 μ.μ. (3 ημέρες / 6 ώρες / 18 ώρες σύνολο).
  • Τύπος εκπαίδευσης: Demonstration
  • Χώρος διεξαγωγής: Πολυχώρος Olon Events - Κασσάνδρας & Καστοριάς - Βοτανικός, Αθήνα
  • Κόστος: €350€ - (Η συμμετοχή των επαγγελματιών της εστίασης υποστηρίζεται από το ΙΝΣΕΤΕ)


MEET YOUR CHEF


Μαρίνος Κοσμάς

Florian Gravelle


Μετά την εκπαίδευσή του στο ξενοδοχείο και στη σχολή Catering του Paul Augier στη Νίκαια, ο Florian Gravelle ξεκίνησε την καριέρα του μπαίνοντας στη μπριγάδα των εστιατορίων Les Pecheurs (1 αστέρι Michelin) και Kaisuke Matsushima.

Στη συνέχεια, ο σεφ Georges Pelissier τον βοήθησε να γίνει μέλος της Ducasse Paris, καθώς τον σύστησε στο εκπαιδευτικό κέντρο Center de Formation Alain Ducasse (τώρα Paris Campus), στο οποίο εντάχθηκε το 2009 ως Commis Chef.

Μετά από αυτό, έγινε Demi-Chef de Partie στο εστιατόριο Alain Ducasse at Plaza Athenee.

Στη συνέχεια, ο Florian επέστρεψε στη Νότια Γαλλία και επικεντρώθηκε στη μεσογειακή κουζίνα, πριν επιστρέψει στο εστιατόριο Alain Ducasse at Plaza Athenee για την επαναλειτουργία του το 2014. Εκεί, συνεργάστηκε με τον σεφ Romain Meder, ο οποίος τον διόρισε Sous-Chef το 2017.

Το 2018, ο Florian επέστρεψε στην Πανεπιστημιούπολη του Παρισιού, δίνοντάς του τη δυνατότητα να μοιραστεί την εμπειρία του ως εκπαιδευτής σεφ για την Ecole Ducasse.


Bistronomy. A modern approach to French Classics Bistronomy. A modern approach to French Classics


Επικοινωνία - Συμμετοχές


Bistronomy. A modern approach to French Classics

Αίτηση Εγγραφής Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :

Bistronomy. A modern approach to French Classics (eventora)

Contact
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr



ΧΟΡΗΓΟΙ



Bistronomy. A modern approach to French Classics



ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΙΕΚ ΑΚΜΗ
ΙΕΚ ΑΚΜΗ logo



ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Gastronomy Essentials
Gastronomy Essentials logo



Με την Υποστήριξη

ΙΝΣΕΤE
ΙΝΣΕΤΕ logo




INSPIRE YOUR PASSION