Σεμινάρια

Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα.

Hands on Practice εκπαίδευση 20 & 21 Ιανουαρίου 2026 - Ρόδος

Σεμινάρια - Ελλάδα

Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα.

Η γαστρονομική παράδοση σε νέα κατεύθυνση

Προφίλ Συμμετεχόντων

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε Chefs, Sous Chefs, Consulting Chefs, άτομα στη θέση Α' Μάγειρα, Catering, στελέχη της μαζικής εστίασης, καθώς και σε πρόσωπα με διοικητικές ή επιχειρηματικές αρμοδιότητες στον τομέα των τροφίμων.

Περιγραφή εκπαιδευτικού Προγράμματος

Ένα 2-ήμερο hands on practice εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με διοργάνωση από το ΙΝΣΕΤΕ & την Gastronomy Essentials, θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 20 & 21 Ιανουαρίου 2026.

Εισηγητής θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους της ελληνικής κουζίνας, chef Δημήτρης Παμπόρης.

Η ελληνική κουζίνα, με τη μοναδική ποικιλία και την πλούσια γεύση των πρώτων υλών της, συνεχώς εξελίσσεται και ανανεώνεται, ενώ ταυτόχρονα παραμένει πιστή στις παραδόσεις της. Στη διάρκεια της εκπαίδευσης, ο Chef θα μας οδηγήσει σε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, όπου η ελληνική παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη.

Μέσα από τη δημιουργική προσέγγισή του, θα ανακαλύψουμε πώς οι κλασικές ελληνικές γεύσεις και τεχνικές επαναπροσδιορίζονται με καινοτόμες μεθόδους, ενσωματώνοντας νέες πρώτες ύλες και τεχνικές που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της γαστρονομίας.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο προσφέρει στους επαγγελματίες του κλάδου τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν το ρεπερτόριό τους με σύγχρονες εκδοχές παραδοσιακών πιάτων, να εξοικειωθούν με νέες τεχνικές που ενισχύουν τη γεύση, την παρουσίαση και την αποδοτικότητα στην κουζίνα, και να αντλήσουν έμπνευση για τη δημιουργία μενού με έντονη ελληνική ταυτότητα και διεθνή προσανατολισμό.

Ανάλυση θεματολογίας:

  • Επανερμηνεία παραδοσιακών συνταγών. Προσαρμογή των κλασικών ελληνικών πιάτων, διατηρώντας την αυθεντικότητα, αλλά με σύγχρονες τεχνικές και συνδυασμούς γεύσεων.
  • Νέες τεχνικές στην ελληνική κουζίνα. Ανάλυση των πιο σύγχρονων τεχνικών που χρησιμοποιούνται στην ελληνική γαστρονομία, από τη χρήση νέων πρώτων υλών μέχρι τη σύγχρονη παρουσίαση των πιάτων
  • Τοπικά και υπερτοπικά υλικά. Εξερεύνηση και αξιοποίηση των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων, αλλά και καινοτόμων υπερτοπικών υλικών, για τη δημιουργία νέων γευστικών συνθέσεων
  • Δημιουργία σύγχρονων μενού. Στρατηγικές για το σχεδιασμό μενού που συνδυάζει τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις με την καινοτομία και τη δημιουργικότητα
  • Παρουσίαση και σερβίρισμα. Πώς να συνδυάσετε τη σύγχρονη αισθητική στην παρουσίαση και το σερβίρισμα, ώστε τα πιάτα να γίνουν μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία

Τι θα αποκομίσετε από την εκπαίδευση

Με τη συμμετοχή σας θα εμπλουτίσετε τις γαστρονομικές σας γνώσεις και θα αποκτήσετε πρακτικά εργαλεία για τη σύγχρονη ανάγνωση της ελληνικής κουζίνας:

  • Εξερεύνηση της ελληνικής παράδοσης μέσα από τη ματιά της σύγχρονης μαγειρικής τέχνης..
  • Εφαρμογή καινοτόμων τεχνικών και ενσωμάτωση νέων πρώτων υλών για τον επαναπροσδιορισμό κλασικών γεύσεων.
  • Εμπλουτισμός του ρεπερτορίου με σύγχρονες εκδοχές παραδοσιακών πιάτων που ενισχύουν γεύση, παρουσίαση και αποδοτικότητα.
  • Απόκτηση έμπνευσης και πρακτικών δεξιοτήτων για τη δημιουργία μενού με έντονη ελληνική ταυτότητα και διεθνή προσανατολισμό.
  • Δυνατότητα άμεσης εφαρμογής των νέων γνώσεων σε επαγγελματικά περιβάλλοντα εστίασης και ξενοδοχειακών κουζινών.

MEET YOUR CHEF: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΜΠΟΡΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΜΠΟΡΗΣ

Ο Δημήτρης Παμπόρης, δραστηριοποιείται στον τουριστικό κλάδο 18 χρόνια, με πολλές συνεργασίες σε εταιρείες ξενοδοχείων.

Εργάστηκε αρκετά χρόνια στον Όμιλο Grecotel με τελευταίο σταθμό το ξενοδοχείο Mykonos Blu.

Εργάστηκε 6 χρόνια στον Όμιλο Divine Hotel’s, στο ξενοδοχείο Patmos Aktis σαν Executive Chef, όπου βραβεύθηκε με 2 Χρυσούς σκούφους και 3 βραβεία Ελληνικής Κουζίνας από την Επιτροπή του Αθηνοράματος.

Τα τελευταία χρόνια είναι Executive Chef στο ξενοδοχείο Ekies All Senses Resort, όπου και βραβεύτηκε με Χρυσό σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, από την Επιτροπή του Αθηνοράματος για το έτος 2016. Επίσης, βραβεύτηκε με 2 και 1 αστέρι από την επιτροπή του Fnl Guide
Έχει εργαστεί στο βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο Auberge de lill στην Αλσατία.

To 2016 ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος Chef στο βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin εστιατόριο Ikarus της Redbull, για να παρουσιάσει ένα θεματικό μενού με βάση την Ελληνική Κουζίνα.

Το 2017 ήταν επίσημος προσκεκλημένος στη διάσημη Έκθεση γαστρονομίας Chef sache στη Γερμανία, για να μαγειρέψει για Vip καλεσμένους που εκπροσωπούν τη γαστρονομία σε όλον τον κόσμο και να παρουσιάσει την Ελληνική Κουζίνα.


ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 340,00€.

To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα.

  • Διάρκεια: 2 ημέρες / 12 ώρες.
  • Τύπος εκπαίδευσης: Hands on Practice
  • Γλώσσα: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην Αγγλική Γλώσσα, με ταυτόχρονη μετάφραση στην Ελληνική.
  • Ημερομηνία & Ώρες Υλοποίησης
    • Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026, 10:00 0 16:00
    • Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026, 10:00 - 16:00
  • Τόπος ΔιεξαγωγήςΙΕΚ Anko, Σεφέρη Γεωργίου 78-80, Ρόδος 851 00

KEY COMPETENCIES

  • Learning Culture / Κουλτούρα Μάθησης
  • Sustainable Development / Βιώσιμη ανάπτυξη

Σημαντικές Σημειώσεις


Προσωπικός Εξοπλισμός

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο, είναι απαραίτητη η επαγγελματική στολή και η προσωπική θήκη εργαλείων.


Συνοδευτικό Υλικό Εκπαίδευσης

Με τη συμμετοχή στην εκπαίδευση, δίνεται πρόσβαση σε αναλυτικό ψηφιακό συνταγολόγιο με όλες τις συνταγές και τις τεχνικές που θα παρουσιαστούν στο σεμινάριο. Το υλικό αποστέλλεται ηλεκτρονικά πριν την εκπαίδευση και παραμένει διαθέσιμο για μελλοντική χρήση και αναφορά στην επαγγελματική καθημερινότητα.


Βεβαίωση Παρακολούθησης

Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση Παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.


Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.


Επικοινωνία


Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα.

Αίτηση Εγγραφής Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :

Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα. (eventora.com)

Contact
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION


Διοργανωτής

Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα.

Συντονιστής

Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα.