Σεμινάρια
Η Σύγχρονη Κατσαρόλα.
Ιωάννινα 13 & 14 Ιανουαρίου 2026 - Chef Σωτήρης Ευαγγέλου
Σεμινάρια - Ελλάδα
Τα μαγειρευτά της κατσαρόλας με τεχνικές του σήμερα.
Προφίλ Συμμετεχόντων.
Η εκπαίδευση απευθύνεται σε Chefs, Sous Chefs, Consulting Chefs,
άτομα στη θέση Α' Μάγειρα, Catering, στελέχη της μαζικής εστίασης, καθώς
και σε πρόσωπα με διοικητικές ή επιχειρηματικές αρμοδιότητες
στον τομέα των τροφίμων.
Περιγραφή εκπαιδευτικού Προγράμματος
Ο αγαπημένος σε όλους Σωτήρης Ευαγγέλου, Executive Chef του Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη,
πάει στα Ιωάννινα για ένα μοναδικά γευστικό 2-ήμερο Demonstration εκπαιδευτικό πρόγραμμα,
στις 13 & 14 Ιανουαρίου 2026.
Η εκπαίδευση διοργανώνεται από το ΙΝΣΕΤΕ και την Gastronomy Essentials.
Η ελληνική κατσαρόλα επανεξετάζεται μέσα από τη ματιά του Chef Σωτήρη Ευαγγέλου, με στόχο
τη σύνδεση της μαγειρικής παράδοσης με τις σύγχρονες απαιτήσεις των επαγγελματικών κουζινών.
Η εκπαίδευση εστιάζει στην ουσία των μαγειρευτών πιάτων: στη γεύση, τη νοστιμιά και την ταυτότητα,
εφαρμόζοντας τεχνικές που εξυπηρετούν τη σταθερότητα, την αισθητική και την ταχύτητα σε ένα σύγχρονο
περιβάλλον φιλοξενίας. Μέσα από την αξιοποίηση τεχνικών χαμηλής θερμοκρασίας, σύγχρονων δεσιμάτων και
δημιουργικών ισορροπιών μεταξύ λιπαρών, οξύτητας και γλυκύτητας, οι παραδοσιακές συνταγές αποκτούν
νέα πνοή και μετατρέπονται σε ανάλαφρες, ευπαρουσίαστες προτάσεις με χαρακτήρα.
Οι επαγγελματίες που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα αποκομίσουν πρακτικές γνώσεις για τη βελτίωση της
ροής στην κουζίνα, την καλύτερη διαχείριση χρόνου και την ανάδειξη της πρώτης ύλης με σεβασμό στη γαστρονομική
μας κληρονομιά. Παράλληλα, θα είναι σε θέση να εντάξουν στο μενού τους, πιάτα που συνδυάζουν την παράδοση
με τη σύγχρονη αισθητική και λειτουργικότητα, ανταποκρινόμενοι με επιτυχία στις υψηλές προσδοκίες
της εστίασης και της ξενοδοχειακής κουζίνας.
Ανάλυση θεματολογίας:
- Επαναπροσδιορισμός των παραδοσιακών συνταγών με βάση τις απαιτήσεις της σύγχρονης κουζίνας
- Χρήση τεχνικών χαμηλής θερμοκρασίας και σύγχρονων δεσιμάτων
- Εξισορρόπηση λιπαρών, οξύτητας και γλυκύτητας στα πιάτα
- Δημιουργία πιο ανάλαφρων και ευπαρουσίαστων εκδοχών των μαγειρευτών
- Τεχνικές προετοιμασίας και διαχείρισης χρόνου για καλύτερη ροή σε εστιατόρια και ξενοδοχεία
- Ανάδειξη της πρώτης ύλης με σεβασμό στη γαστρονομική μας κληρονομιά
Τι θα αποκομίσετε από την εκπαίδευση
Με τη συμμετοχή σας θα εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας δεξιότητες και θα αποκτήσετε πρακτικά εργαλεία για τη
σύγχρονη ανάγνωση της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας:
- Επανεξέταση της παραδοσιακής τεχνικής nigiri μέσα από καινοτόμες προσεγγίσεις και απρόσμενους συνδυασμούς πρώτων υλών.
- Εφαρμογή σύγχρονων τεχνικών που συνδυάζουν δημιουργικότητα με ακρίβεια και ουσία της ιαπωνικής γαστρονομίας.
- Ανάπτυξη δεξιοτήτων παρουσίασης και σύνθεσης πιάτων που προκαλούν και εμπνέουν.
- Εμπλουτισμός του δημιουργικού οπλοστασίου με νέες ιδέες και τεχνικές για τη διαφοροποίηση του μενού.
- Δυνατότητα επαναπροσδιορισμού του ρόλου του nigiri στη σύγχρονη κουζίνα, προσφέροντας μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες στους πελάτες.
MEET YOUR CHEF: ΣΩΤΗΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Γεννημένος στον Τύρναβο, σε μια πόλη γεμάτη από γαστρονομικούς θησαυρούς, ο Σωτήρης Ευαγγέλου με
μοναδικό χάρισμα στη γεύση, ταλέντο στην εκτέλεση και επαγγελματισμό στην κουζίνα,
κατάφερε να μετατρέψει το νεανικό του όνειρο σε μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία!
Με σχεδόν τέσσερις δεκαετίες παρουσίας στον χώρο και κατασταλαγμένη μαγειρική άποψη, είναι ο άνθρωπος,
που με το δικό του μαγειρικό ύφος και προσωπικότητα εμπνέει εμπιστοσύνη και σεβασμό, αφήνοντας το
αποτύπωμα του στις επόμενες γενιές της μαγειρικής.
Διακεκριμένος σεφ με μακρά πορεία στο χώρο της γαστρονομίας και της εστίασης, μαθήτευσε στη σχολή του
Alain Ducasse στο Παρίσι.
Στη συνέχεια, επιλέχθηκε να εργαστεί σε εστιατόρια του ομίλου στο Μονακό, στη Μασσαλία, στην Προβηγκία.
Αποκορύφωμα η συνεργασία του με το Plaza Athenee στο Παρίσι. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, γίνεται στα 28 του
χρόνια ο νεότερος Executive Chef στο Makedonia Palace στην Θεσσαλονίκη.
Ως executive chef, αναλαμβάνει τις κουζίνες κορυφαίων ξενοδοχείων, όπως το Athenaeum InterContinental,
το King George, τη Μεγάλη Βρετανία και ξανά το Makedonia Palace.
ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 160,00€.
To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

- Διάρκεια: 2 ημέρες / 12 ώρες.
- Τύπος εκπαίδευσης: Demonstration με γευστική δοκιμή
- Ημερομηνία & Ώρες Υλοποίησης
- Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026, 10:00 - 16:00
- Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2026, 10:00 - 16:00
- Τόπος ΔιεξαγωγήςDu Lac Congress Center & Spa, Κ. Παπούλια & Ίκκου, 45221 Ιωάννινα
KEY COMPETENCIES
- Agility & Innovation / Ευελιξία & Καινοτομία
- Learning Culture / Κουλτούρα Μάθησης
Σημαντικές Σημειώσεις
Συνοδευτικό Υλικό Εκπαίδευσης
Με τη συμμετοχή στην εκπαίδευση, δίνεται πρόσβαση σε αναλυτικό ψηφιακό συνταγολόγιο με όλες τις συνταγές
και τις τεχνικές που θα παρουσιαστούν στο σεμινάριο. Το υλικό αποστέλλεται ηλεκτρονικά πριν την εκπαίδευση και
παραμένει διαθέσιμο για μελλοντική χρήση και αναφορά στην επαγγελματική καθημερινότητα.
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση Παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.
Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
Επικοινωνία

Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :
Η Σύγχρονη Κατσαρόλα. (eventora.com)
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION
Διοργανωτής

Συντονιστής
