Επαγγελματικές Εκδόσεις

Mini

Το πρώτο βιβλίο του Xavi Donnay.

Επαγγελματικές Εκδόσεις - Ζαχαροπλαστική

Figure 1

Το Mini είναι το πρώτο εξαιρετικό βιβλίο για τη σύγχρονη ζαχαροπλαστική, αφιερωμένο στα μικρά μεγέθη γλυκών, ένα πολυαναμενόμενο βιβλίο που επιτέλους εξυπηρετεί μια από τις πιο σημαντικές οικογένειες ζαχαροπλαστικής.

Αυτό που ξέραμε κάποτε ως petit fours, που παραδοσιακά σερβίρονται στο τέλος ενός μενού, εξετάζονται διεξοδικά από τον Xavi Donnay, εξερευνώντας πλήρως τις δυνατότητές τους, για να τους δώσει έναν σύγχρονο αέρα, όχι μόνο στο πλαίσιο ενός εστιατορίου, αλλά και οπουδήποτε αλλού, όπως ζαχαροπλαστεία, απογευματινό τσάι, catering, γλυκά σνακ κ.α.

Ο Xavi Donnay, υπεύθυνος για τα επιδόρπια στο εστιατόριο Lasarte με τρία αστέρια Michelin στη Βαρκελώνη, νικητής του βραβείου Best Pastry Chef in the World το 2020 (Best Chef Awards), παρουσιάζει ένα ευρύ ρεπερτόριο από επώνυμες δημιουργίες σε οκτώ μεγάλες οικογένειες:

Mini

  • Sables. Οι τραγανές βάσεις είναι η αφετηρία μιας σειράς μπουκιών που περιλαμβάνουν ένα βασικό στοιχείο και μία ελκυστική διακόσμηση. Σε αυτήν την οικογένεια συστηματοποιείται ένας τρόπος εργασίας που εξυπηρετεί πολύ καλά στην ανάπτυξη trompe l'oeil, πολύχρωμων και γλασέ προϊόντων και προτάσεων με φρέσκα στοιχεία.
  • Cakes and macarons. Κλασικά προϊόντα, όπως τα μακαρόν, αναθεωρούνται από τον συγγραφέα, για να καταλήξουν σε εντελώς ανανεωμένες παρουσιάσεις και με ιδιαίτερη γαστρονομική ευαισθησία. Εδώ απολαμβάνουμε το μυθικό μιμητικό κεράσι, που μιμείται στην πραγματικότητα το κλασικό του μαύρου δάσους.
  • Choux. Μια από τις πιο παραδοσιακές οικογένειες ζαχαροπλαστικής, την οποία ο Xavi Donnay αντιμετωπίζει με σεβασμό και δεξιοτεχνία, αλλά και με την ικανότητα να πετύχει εκπληκτικά φινιρίσματα. Bonbons. Παθιασμένος με τη δημιουργία bonbons, σε αυτή την ενότητα το βιβλίο καταδεικνύει τις πολλές δυνατότητες ανανέωσης μορφών και παρουσιάσεων.
  • Giandujas. Ένας ξηρός καρπός, μια σοκολάτα και μια τρίτη γεύση, είναι συνήθως το υπόστρωμα με το οποίο ο συγγραφέας αναπτύσσει διαφορετικές δημιουργίες, καθεμία πιο πρωτότυπη, που μερικές φορές εκπλήσσει με τον ρεαλισμό των σχεδίων της και πείθει με τον γκουρμέ χαρακτήρα των επιλεγμένων γευστικών συνδυασμών.
  • Free. Η αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα απαλλαγμένα από αλλεργιογόνα και άλλα συστατικά, είναι το θέμα ενός κεφαλαίου που χρησιμοποιεί τόσο κλασικά προϊόντα ζαχαροπλαστικής, όσο και καινοτόμα συστατικά, για να προσφέρει ενδιαφέρουσες εναλλακτικές λύσεις που σε καμία περίπτωση δεν απαρνούνται τη δέσμευση για ποιότητα και μεστή γεύση.
  • Classics. Τα αγαπημένα καθολικά κέικ του Xavi Donnay, προσαρμόζονται στη μορφή σνακ με αξιομνημόνευτα αποτελέσματα, είτε μιλάμε για canneles, xuixos, torrijas ή ακόμα και millefeuille.
  • Unclassifiable. Ο συγγραφέας ολοκληρώνει τη μίνι περιήγησή του με λίγη σοκολάτα, αλμυρές αναφορές ή διεκδικώντας συστατικά όπως μαλτοδεξτρίνη, ινουλίνη ή ακόμα και διττανθρακικό.
Mini Mini Mini Mini

Αφιερώνει, επίσης, την προσοχή του στη μεγάλη κλασική ζαχαροπλαστική: saint honores, xuixos, tiramisus, γαλλικό τοστ και montblancs, είναι προσαρμοσμένα στο μέγεθος μιας μπουκιάς, συγκεντρώνοντας όλη τους τη γοητεία σε διάμετρο τριών εκατοστών.

Ο παιχνιδιάρικος χαρακτήρας στις περισσότερες δημιουργίες του, χαρακτηριστικό που έχει κάνει δημοφιλή τον σεφ, αντικατοπτρίζεται στις πολυάριθμες μιμήσεις που μπορεί να σχεδιάσει στις μίνι ποικιλίες του.

Τα κεράσια, τα μαντλέν, τα αβοκάντο και τα βερίκοκα, αποκτούν έναν ασυνήθιστο ρεαλισμό, διατηρώντας παράλληλα αυτό το κόσμημα ή τον θησαυρό που είναι χαρακτηριστικό των μικρών σε μέγεθος, δημιουργιών.

Mini Mini

Η φιλοδοξία του βιβλίου, είναι να περάσει μια εξαντλητική ματιά σε διαφορετικές τεχνικές προετοιμασίας, να ανακτήσει τεχνολογικά συστατικά όταν είναι χρήσιμα για τη βελτίωση μιας συνταγής, τη διαφοροποίηση των πόρων παρουσίασης και τη μετατροπή των μορφών φινιρίσματος. Περιλαμβάνει ολοκληρωμένες έννοιες, με τις οποίες μπορεί να εκπλήξει τον πελάτη από την παρουσίαση, μέχρι τη γευσιγνωσία. !

Επαναπροσδιορίζει τα παραδοσιακά προϊόντα, όπως τα choux, τα bonbons ή τα macarons, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να εφευρεθούν. Και πάνω από αυτό, ανησυχεί μήπως το κάνει παίζοντας με μια ποικίλη παλέτα γεύσεων.

Συνολικά, ο Xavi Donnay, σκοπεύει στο να βρει στο βιβλίο ο αναγνώστης, έναν τέλειο σύμμαχο για να εμφανίσει μια ποικιλία ζαχαροπλαστικής μικρού μεγέθους και να την ανανεώσει όσες φορές χρειάζεται, τόσο στον τύπο του σχήματος του γλυκού, όσο και στο είδος του προϊόντος και στο ρεπερτόριο των γεύσεων. !

Για τον σκοπό αυτό, το βιβλίο όχι μόνο χωρίζει τις συνταγές σε οκτώ οικογένειες, αλλά συνοδεύεται και από ευρετήρια και πίνακες που οργανώνουν το περιεχόμενο με βάση διαφορετικά κριτήρια.!

Mini Mini

65 δημιουργίες εξετάζουν όλες τις τρέχουσες δυνατότητες αυτού του είδους ζαχαροπλαστικής. !

Ένα ταξίδι που όχι μόνο συγκεντρώνει τις δημιουργίες του συγγραφέα, αλλά περιλαμβάνει και την επίσκεψη καταξιωμένων επαγγελματιών που συμμετέχουν στο mini format party με το ταλέντο και την προσωπικότητά τους. !

Αναφερόμαστε στους Miquel Guarro, Martin Lippo, Saray Ruiz, Eric Ortuno και Jean Siviuede!



ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΔΟΣΗΣ


Mini

Mini

  • Γλώσσα: Δίγλωσσο (Αγγλικά & Ισπανικά)
  • Συγγραφείς: Xavi Donnay
  • Σελίδες: 352
  • Τιμή: 55€
  • Έξοδα αποστολής για Ελλάδα & Κύπρο: 5€

Διάθεση για Ελλάδα & Κύπρο : Εκδόσεις Gastronomy Essentials


Φόρμα Παραγγελίας

Συμπληρώστε Yποχρεωτικά τα πεδία με ένδειξη (*).
Άμεσα, το Team του Cucina.gr θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Δεν περιλαμβάνονται έξοδα μεταφοράς για τα οποία θα υπάρξει ενημέρωση πριν την εκτέλεση της παραγγελίας.

Τίτλος  
Όνομα (*)
Επίθετο (*)
Τηλέφωνο (*)
Email (*)
Πόλη (*)
Διεύθυνση  (max chars=80)
(*)
Σχόλια  (max chars=150)
Όροι   Συμφωνώ με τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων σύμφωνα με τον ισχύοντα Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό 679/2016 (ΓΚΠΔ/GDPR) περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και σύμφωνα με την Κυπριακή νομοθεσία "περί της Προστασίας των Φυσικών Προσώπων Έναντι της Επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Ελεύθερης Κυκλοφορίας των Δεδομένων", Νόμος του 2018, (Ν. 125(I)/2018), Ε.Ε., Παρ.Ι(I), Αρ.4670, 31/7/2018, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερωτικού και / ή διαφημιστικού υλικού μέσω e-mail και sms. Εκφράζω επίσης τη συγκατάθεσή μου για την κοινοποίηση των δεδομένων μου σε εταιρείες τρίτων και τρίτες εταιρείες σύμφωνα με τον ισχύοντα Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό 679/2016 (ΓΚΠΔ/GDPR) περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και σύμφωνα με την Κυπριακή νομοθεσία "περί της Προστασίας των Φυσικών Προσώπων Έναντι της Επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Ελεύθερης Κυκλοφορίας των Δεδομένων", Νόμος του 2018, (Ν. 125(I)/2018), Ε.Ε., Παρ.Ι(I), Αρ.4670, 31/7/2018, με τις οποίες η εταιρεία «C.GASTRONOMY ESSENTIALS L.t.d» θα διεξάγει δραστηριότητες συν-εκπαίδευσης (σεμινάρια, προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής, γευσιγνωσίας). (*)
  ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

Για λόγους ασφαλείας, κάντε click στην επιλογή 'Δεν είμαι ρομπότ'.