Παρουσιάσεις

Ούζο Ματαρέλλη

Με την υπογραφή του Χαράλαμπου Ματαρέλλη

Παρουσιάσεις - Ποτά


Figure 1

Ο αρωματικός γλυκάνισος από το Λισβόρι Λέσβου σε συνδυασμό με την παραδοσιακή μέθοδο παραγωγής και απόσταξης, δίνουν στο Ούζο Ματαρέλλη την ιδιαίτερη γεύση και το χαρακτηριστικό άρωμά του.

Κάθε φιάλη που φέρει το σήμα του Ουζοποιείου Ματαρέλλη-φύλλα γλυκάνισου, δεμένα με μπλε κορδέλα που συμβολίζει την παραθαλάσσια συγκομιδή -κρύβει μέσα της τη βαθειά τεχνογνωσία και την αστείρευτη υπομονή του δημιουργού του, από τη σπορά και τη συγκομιδή του γλυκάνισου, μέχρι τη χειροποίητη διαδικασία απόσταξης και εμφιάλωσης.




Η ιστορία του Ούζου Ματαρέλλη ξεκινάει στο Λισβόρι της Λέσβου, οπού γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Χαράλαμπος Ματαρέλλης.

Γιος αγροτών, έμαθε από νωρίς την καλλιέργεια του γλυκάνισου στην οποία αφιέρωσε τη ζωή του. Εδώ και χρόνια, στα προνομιούχα κτήματά του, που βρέχονται από τη θάλασσα του κόλπου της Καλλονής, ο Χαράλαμπος Ματαρέλλης καλλιεργεί και συλλέγει γλυκάνισο εξαιρετικής ποιότητας.

Το μεράκι και η βαθειά γνώση του τον ώθησαν στη δημιουργία του δικού του χειροποίητου ούζου.

Matarellis Logo Matarellis
  Χαράλαμπος Ματαρέλλης Ούζο Ματαρέλλη  


Το Ούζο Ματαρέλλη αποτελεί μια ξεχωριστή πρόταση που συνδυάζει τον χειροποίητο τρόπο παρασκευής, με πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας και τον πάντα φρέσκο γλυκάνισο από τα μικρά κτήματά του δημιουργού του στο Λισβόρι της Λέσβου, εκεί που ανθεί ο καλύτερος γλυκάνισος του κόσμου.


Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Η καλλιέργεια του γλυκάνισου

Η σπορά και καλλιέργεια του γλυκάνισου γίνεται από τον Χαράλαμπο Ματαρέλλη στα ιδιόκτητα παραθαλάσσια κτήματά του, βιολογικής καλλιέργειας στο Λισβόρι της Λέσβου. Η σπορά ξεκινάει στα μέσα Φεβρουαρίου και ο θερισμός πραγματοποιείται τον Ιούλιο οπότε και γίνεται η συγκομιδή του γλυκάνισου με ειδικό κοπτικό εργαλείο. Όλες οι διαδικασίες γίνονται στο χέρι προκειμένου να διασφαλιστεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τα μικρά, πεπερασμένα κτήματα του Χαράλαμπου Ματαρέλλη καθώς επίσης και η εποχικότητα της παραγωγής κάνουν την παραγωγή του συγκεκριμένου γλυκάνισου, άρα και του Ούζου Ματαρέλλη, περιορισμένη ενώ ο γλυκάνισος που χρησιμοποιείται είναι πάντα φρέσκος.


Τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του Ούζου Ματαρέλλη

Glikanisos

Glikanisos

Glikanisos

Glikanisos




Πριν από την απόσταξη τα σακιά με το γλυκάνισο βυθίζονται στη θάλασσα για να "αιχμαλωτίσουν" την αλμύρα της.

Στη συνέχεια ξεκινά η διαδικασία της απόσταξης που γίνεται σε μικρά χειροποίητα καζάνια, χάλκινους άμβυκες, πάνω σε φυσική φωτιά από ξύλα ελιάς.

Όλη η διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης είναι χειροποίητη.

Αντί της ζάχαρης που χρησιμοποιούν οι παραγωγοί ως γλυκαντικό για το ούζο, ο Χαράλαμπος Ματαρέλλης χρησιμοποιεί Μυτιληνιό, πολυβραβευμένο μέλι.

100% απόσταξη.

Το Ούζο Ματαρέλλη είναι το μόνο Ούζο του Δημοτικού διαμερίσματος Λισβορίου Πολυχνίτου, του τόπου που παράγει τον καλύτερο γλυκάνισο του κόσμου.

Προϊόν: Το Ούζο Ματαρέλλη κυκλοφορεί σε φιάλη των 200ml και διατίθεται σε επιλεγμένα σημεία πώλησης (ουζερί, εστιατόρια).

Το σίγουρο είναι πως η εμπειρία θα είναι μοναδική !

Ούζο Ματαρέλλη

Ούζο χειροποίητο, περιορισμένης παραγωγής, το Ούζο Ματαρέλλη φέρει την υπογραφή του Χαράλαμπου Ματαρέλλη, ειδικού στην καλλιέργεια του καλύτερου γλυκάνισου.

Ο Χαράλαμπος Ματαρέλλης, γνήσιος Μυτιληνιός και άνθρωπος της φύσης, έχει αφιερώσει τη ζωή του στον γλυκάνισο που εδώ και χρόνια καλλιεργεί και συλλέγει στα παραθαλάσσια, βιολογικής καλλιέργειας κτήματά του, στο Λισβόρι.

Το άρωμα και η γεύση του Ούζου Ματαρέλλη οφείλεται στον αρωματικό γλυκάνισο και την ξεχωριστή διαδικασία που ακολουθεί ο δημιουργός του πριν από την απόσταξη.

Κάθε σακί με γλυκάνισο που χρησιμοποιείται στην παραγωγή βυθίζεται στη θάλασσα "αιχμαλωτίζοντας" τη γεύση της. Ακολουθεί η απόσταξη που γίνεται σε μικρά χειροποίητα καζάνια - χάλκινους άμβυκες - πάνω σε φυσική φωτιά από ξύλα ελιάς. Οι χάλκινοι άμβυκες είναι χτισμένοι με το παραδοσιακό, πυρίμαχο τουβλάκι του τόπου ενώ χρησιμοποιούνται αποκλειστικά φυσικές πρώτες ύλες.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μικρής παραγωγής του Ούζου Ματαρέλλη είναι εμφανή σε κάθε στάδιο: από την σπορά του γλυκάνισου που ξεκινά τον Φεβρουάριο στα μικρά και πεπερασμένα κτήματα του Χαράλαμπου Ματαρέλλη μέχρι τον θερισμό και τον αλωνισμό που πραγματοποιείται τον Ιούλιο και από τη διαδικασία της απόσταξης μέχρι την εμφιάλωση, όλες οι εργασίες γίνονται με το χέρι.

Ο γλυκάνισος εξαιρετικής ποιότητας, η διαδικασία βύθισης των σακιών στη θάλασσα πριν την απόσταξη, το πολυβραβευμένο μέλι Μυτιλήνης που χρησιμοποιείται στη συνταγή αντί ζάχαρης και η χειροποίητη παραγωγή και εμφιάλωση αναδεικνύουν τη μοναδικότητα του Ούζου Ματαρέλλη.

"Η δουλειά του ουζοποιού δεν είναι εύκολη, θέλει μεράκι και υπομονή αλλά το πρώτο μπουκάλι που βγαίνει κάθε χρονιά από το Ουζοποιείο Ματαρέλλη, η πρώτη γουλιά, είναι η δική μου ανταμοιβή". Τα λόγια του Χαράλαμπου Ματαρέλλη συνοψίζουν την ουσία ενός χειροποίητου Ούζου, από 100% απόσταξη. Το μοναδικό Ούζο στο δημοτικό διαμέρισμα Λισβορίου - Πολυχνίτου, τον τόπο που ανθεί ο καλύτερος γλυκάνισος του κόσμου.