Παρουσιάσεις

Κτήμα Θεόπετρα ΠΓΕ Μετέωρα Ροζέ Λημνιώνα - Syrah

Κορυφαία Διάκριση σε Διεθνή Διαγωνισμό Κύρους

Παρουσιάσεις - Κρασιά


Μία σπουδαία παγκόσμια διάκριση κύρους και αναγνώρισης για το ελληνικό κρασί πέτυχε το ΚTHMA ΘΕΟΠΕΤΡΑ ΠΓΕ Μετέωρα ΡΟΖΕ ΛΗΜΝΙΩΝΑ-SYRAH 2011 του οικογενειακού αμπελώνατης οινοποιίας - αποσταγματοποιίας Τσιλιλή, στο διεθνή διαγωνισμό οίνων και αλκοολούχων ποτών Concours Mondialde Bruxelles.

Ο οίνος κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των ροζέ κρασιών, μία από τις έξι βασικές κατηγορίες (Λευκοί, Ερυθροί, Ροζέ, Γλυκείς, Αφρώδεις Οίνοι και Αλκοολούχα Ποτά) του διαγωνισμού, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους και εγκυρότερους θεσμούς του είδους στον κόσμο.

Η υψηλότατη μάλιστα βαθμολογία που απέσπασε το ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ ΠΓΕ ΜΕΤΕΩΡΑ ΡΟΖΕ ΛΗΜΝΙΩΝΑ-SYRAH του χάρισε το ένα και μοναδικό Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο στην κατηγορία του για το 2012, την ανώτατη διάκριση του διαγωνισμού, που απενεμήθη φέτος σε ποσοστό λιγότερο του 1% των συμμετοχών,βάση της γευσιγνωστικής τους αξιολόγησης (βαθμολογία άνω του 92,5%).

Η ανάδειξη του Κτήματος Θεόπετρα Ροζέ ανάμεσα στους "πρωταθλητές" του διαγωνισμού αποτελεί εξαιρετική τιμή για το ελληνικό κρασί αλλά και αναγνώριση της αξίας της ανερχόμενης οινοπαραγωγικής περιοχής των Μετεώρων, την Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη της οποίας φέρει ο οίνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον έγκριτο διαγωνισμό, που για το 2012 πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία, έλαβαν μέρος 8.397 δείγματα κρασιών και αλκοολούχων ποτών από 52 χώρες.

Mόλις την Παρασκευή 12/04/2013, το ΚTHMA ΘΕΟΠΕΤΡΑ ΠΓΕ Μετέωρα ΡΟΖΕ ΛΗΜΝΙΩΝΑ-SYRAH για την εσοδεία του 2012 απέσπασε Χρυσό Μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό Challenge International du Vin στο Bordeaux της Γαλλίας.

Ένα χαρμάνι από τις ποικιλίες Λημνιώνα, τοπική ποικιλία της Θεσσαλίας, που θεωρείται το νέο, ανερχόμενο αστέρι των ερυθρών ελληνικών ποικιλιών, και του κοσμοπολίτικου Syrah, το Κτήμα Θεόπετρα Ροζέείναι ένα απολαυστικό και δροσιστικό κρασί, με ζωηρό τριανταφυλλί χρώμα και έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων και γλυκών μπαχαρικών.

Μεστό και ζωηρό στο στόμα, με τραγανή οξύτητα, συνοδεύει ιδανικά πολλά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας και επιδόρπια αλλά πίνεται ευχάριστα και μόνο του, δροσερό, κάθε στιγμή της ημέρας.

Η σειρά οίνων Κτήμα Θεόπετρα (Λευκοί, Ερυθροί, Ροζέ) παράγονται από σταφύλια που καλλιεργούνται με βιολογικές πρακτικές στον οικογενειακό αμπελώνα στη Θεόπετρα Καλαμπάκας και αποτελεί την εκπλήρωση του οράματοςτης οικογένειας Τσιλιλή για αναβίωση του παραδοσιακού αμπελώνα των Μετεώρων.

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία στο τσίπουρο και τα μονοποικιλιακά αποστάγματα σταφυλιού, η οικογένεια Τσιλιλή εδραιώνεται στο χώρο του περιορισμένης παραγωγής ποιοτικό κρασί.

Το σύγχρονο οινοποιείο - αποστακτήριο της οικογένειας Τσιλιλή βρίσκεται στη Ράξα Τρικάλων.

Πηγή:www.tsililis.gr