Παρουσιάσεις
Bacardi Legacy & Χρήστος Κωνσταντινίδης
Ο Bartender του Coctail Bar της Θεσσαλονίκης στον τελικό του Bacardi Legacy
Παρουσιάσεις - Bartender
                            
                        
                        Μπορεί κάτι να "φέρει" το καλοκαίρι;
 Η απάντηση είναι ναι! Στα πλαίσια του παγκόσμιου διαγωνισμού Bacardi Legacy 
 και συγκεκριμένα για τον Ελληνικό τελικό το cocktail του bartender 
 Χρήστου Κωνσταντινίδη "Something to Remember" θα σας θυμίσει καλοκαίρι.
 
                       
                       Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης του Cocktail Bar της Θεσσαλονίκης διαγωνίζεται στον Ελληνικό τελικό του Bacardi Legacy 
                       με το cocktail “Something to Remember”. Η έμπνευση του συγκεκριμένου cocktail έρχεται από ένα κλασσικό. Το Bacardi Daiquiri.  
                       
                       Αποφάσισε να δημιουργήσει ένα cocktail, το οποίο θα ήταν δροσιστικό και ισορροπημένο 
                       όπως το Bacardi Daiquiri με σκοπό να γίνει η “ψυχή” του καλοκαιριού και των party.  
                       
                       Εύκολο στη δημιουργία του και με υλικά γνωστά σε όλους, διεκδικεί μια θέση στην "κληρονομιά" των 
                       Bacardi cocktails. Δροσιστικό, ισορροπημένο και  με νότες από άνθη είναι σίγουρο ότι δεν θα σας απογοητεύσει. 
                       Το "Something to Remember" μπορείτε να το απολαύσετε σε διάφορα bar της χώρας. 
                                              
                   
                        
   
                                    
                    
Something to Remember
- 50ml Bacardi Superior rum
 - 15ml St. Germain Elderflower liqueur
 - 15ml Σπιτικό σιρόπι από τσάι φασκόμηλο
 - 10ml Φρεσκοστημένος χυμός λεμονιού
 
                        Χτυπάμε όλα τα υλικά στο shaker και διπλοσουρώνουμε σε ποτήρι martini ή coupette. Γαρνίρουμε με φύλλο φασκόμηλου.
                        Για το σιρόπι από τσάι φασκόμηλο: 
                   
- 300ml νερό
 - 270gr λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
 - 5gr αποξηραμένο φασκόμηλο
 
                        Ζεσταίνουμε το νερό και λίγο πριν το σημείο βρασμού το αποσύρουμε από τη φωτιά. 
                        Προσθέτουμε το φασκόμηλο και το αφήνουμε στο νερό για 1’. 
                        Αφαιρούμε το φασκόμηλο και προσθέτουμε τη ζάχαρη. 
                        Ανακατεύουμε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και περνάμε το σιρόπι από διηθητικό φίλτρο (φίλτρο καφέ)
                   
                        
                        
                        
                   
                        
   
                                    
                        
   
 
                   
                        Περισσότερες πληροφορίες καθώς και ενημέρωση για την εξέλιξη του διαγωνισμού μπορείτε να βρείτε στο: 
                        www.facebook.com/SomethingToRememberCocktail 
 
 
                        Χρήστος Κωνσταντινίδης : 6947371364 
 
 
                  

