Παρουσιάσεις

«Σαλπάραμε» για Gallega!

Gallega Spirits & Food, Καλαποθάκη 4, Θεσσαλονίκη

Παρουσιάσεις - Spirits & Food

Figure 1

Από την Ελευθερία Βασιλειάδη.

Στον πεζόδρομο της Καλαπαθάκη καθημερινά μετά τις 20.00 η ομάδα του Gallega Spirits & Food μαρσάρει με μπαρίστικη διάθεση που θα σε κάνει να κολλήσεις...

Με ατμόσφαιρα που ευνοεί το socializing και ανεπανάληπτα signature cocktails, διεκδικεί επάξια τις δάφνες ενός από τα κορυφαία νυχτερινά meeting points της πόλης.

Μπορεί λοιπόν η Θεσσαλονικιώτικη downtown "πιάτσα" να μην καμαρώνει γι' αυτό;

Κύριε bartender, μας κακομαθαίνετε.

Εδώ, είτε ανήκεις στους "ψαγμένους" connoisseur, είτε όχι, ένα είναι το σίγουρο: δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις αφού ολόκληρος ο κατάλογος μοιάζει να σου φωνάζει: "drink me, I' m famous"... Σε αυτήν την περίπτωση από τη δύσκολη θέση αναλαμβάνουν να σε βγάλουν οι bartenders του Gallega, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Νίκος Τσιώλης και Νίκος Λιάμπος προτείνοντας κλασικές αλλά και freestyle επιλογές.

«Σαλπάραμε» για Gallega!
«Σαλπάραμε» για Gallega!

Με πλήρη εξειδίκευση στα cocktails, ο "ταξιδιάρικος" κατάλογος του μαγαζιού είναι αφιερωμένος στη ναυαρχίδα του Χριστόφορου Κολόμβου, το "Gallega" (μετέπειτα Santa Maria, έτσι για την ιστορία). Με cocktails χωρισμένα σε κατηγορίες αποσταγμάτων και κάθε απόσταγμα να αντιστοιχεί σε ένα γευστικό προορισμό, περιπλανιόμαστε σε Κεντρική και Νότια Αμερική παρέα με ρούμι, στα στενά της Μάγχης με gin, στη γηραιά Αλβιώνα για να ανακαλύψουμε το whiskey και στη Μεσόγειο για να δοκιμάσουμε γεύσεις γνώριμες στην ελληνική παλέτα.

Για του λόγου το αληθές, εδώ βρίσκεις το cocktail της καρδιάς σου ζητώντας απλά μια espresso margarita, που ουσιαστικά είναι μια παραλλαγή της κλασικής Margarita με λευκή τεκίλα αρωματισμένη με espresso, φρέσκο lime και μια ιδέα από πορτοκάλι, φουντούκι και μοσχοκάρυδο.

Για πιο fruity καταστάσεις μπορείς να επιλέξεις μια βόλτα στο "Red forest" αγκαζέ με έναν "εξωτικό Ρώσσο", απολαμβάνοντας "Double passion" ενώ αν είσαι "Sweet & Spicy", σίγουρα σε αυτό το bar "Your dreams come True"!

«Σαλπάραμε» για Gallega!
«Σαλπάραμε» για Gallega! «Σαλπάραμε» για Gallega!

(Not so classic) after all...

Με τον chef Γρηγόρη Χέλμη στην επιμέλεια των fingerfood η φαντασία σου μπορεί άνετα να καλπάσει για το τι πρόκειται να συνοδεύσει τα άνωθεν αλκοολούχα mix. Σκέψου κάτι σαν λουκουμάδες Μετσοβόνε με σκανδιναβικό dip, won ton in Greece (αλλά και Paris), tortilla hot dog ή ακόμα και mini pita chicken club sandwich που θα απολαύσεις παρέα με jazz, soul, groove, house και latin μουσικές. Σκέφτεσαι μήπως κάτι καλύτερο;

info

Gallega Spirits & Food, Καλαποθάκη 4, Θεσσαλονίκη, τηλ: 694 261 0528

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 20:00 έως τις 04:00

«Σαλπάραμε» για Gallega!
«Σαλπάραμε» για Gallega!
«Σαλπάραμε» για Gallega!