Συνταγές

Ζωμός Κοτόπουλου με Λαχανικά Εποχής σε λίγο Ξύδι

Alain Ducasse Formation - Chef Timothy Briggs

Συνταγές - Ζεστή Κουζίνα

Συνταγή από το Σεμιναριακό Κέντρο ALAIN DUCASSE FORMATION στο Παρίσι, όπου παρουσιάστηκε υπό τον Chef Timothy Briggs, στη σειρά "GASTRONOMY ESSENTIALS TRAINING", το Φεβρουάριο 2011, στη Λεμεσό της Κύπρου.



Η συνταγή που ακολουθεί είναι για 10 άτομα.


Υλικά

  • 240 γρ.κομμένα καρότα
  • 250 γρ.πράσα κομμένα
  • 200 γρ.μανιτάρια Paris κομμένα
  • 200 γρ.μανιτάρια κομμένα ανακατεμένα
  • 240 γρ.γογγύλια κομμένα
  • 100 γρ.ανθός αρακά (baby snow peas)
  • 300 γρ. λαγόχορτα κομμένα
  • 200 γρ.σελινόριζα ολόκληρη κομμένη
  • 150 γρ.ψητά κάστανα
  • φρέσκο πιπέρι
  • 2 γρ.ανθός αλατιού
  • 4 λίτρα ζωμός κοτόπουλου


Προετοιμασία και βράσιμο των Λαχανικών

Βράστε τα πράσινα λαχανικά ολόκληρα a l' anglaise (σε βραστό αλατισμένο νερό) και κρυώστε τα αμέσως σε παγωμένο νερό.
Στραγγίξετε τα και στεγνώστε τα.
Ζεστάνετε το ζωμό μέχρι να βράσει και βράστε τα υπόλοιπα λαχανικά a l'anglaise ξεχωριστά στο ζωμό κοτόπουλου.
Στο τέλος του κάθε βρασίματος των λαχανικών, κρυώστε τα σε παγωμένο νερό.


Στήσιμο για Buffet

Στήστε σε ύψος τα λαχανικά που έχετε στραγγίξει σε ρεσό.
Καλύψτε με μία μεμβράνη τα ρεσό και διατηρήστε στα ράφια του ψυγείου.

Σημ.: Κρατήστε το ζωμό στον οποίο βράσατε τα λαχανικά, για να πραγματοποιήσετε το βράσιμο.

Ζέσταμα

Βγάλτε το ράφι με τα στημένα ρεσό ή πιάτα ½ ώρα πριν την παρουσίαση.
Βάλτε τα σε φούρνο που θα έχετε προγραμματίσει στους 130 °C για 5 λεπτά.
(Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε το ράφι σε φούρνο ατμού στους 70 °C για 15 λεπτά το μέγιστο) στο πρόγραμα "Αναγέννηση".

Τελείωμα

Πριν φύγει από τα χέρια σας, επικαλύψτε τα λαχανικά εποχής με το ζωμό.
Πασπαλίστε με ανθό αλατιού και με φρέσκο πιπέρι σε κάθε πιάτο. .