Σεμινάρια

Free Style Cooking

Chef Xavier Bouriot

Σεμινάρια - Ελλάδα / Κύπρος

Figure 1

O Γάλλος Chef Xavier Bouriot, θα επισκεφτεί τη χώρα μας για 2 μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα hands on practice.

Θα βρίσκεται στην Αθήνα 3 & 4 Δεκεμβρίου και στη Θεσσαλονίκη στις 6 & 7 Δεκεμβρίου, όπου θα περάσει τη φιλοσοφία του Free style cooking στους συμμετέχοντες.


Η βασική ιδέα είναι, να αναδείξουμε τη φυσική γεύση των προϊόντων που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε και όχι να την μπλοκάρουμε, εφαρμόζοντας τους κανόνες που ξέρουμε στην κουζίνα


Xavier Bouriot


Πιο συγκεκριμένα θα δούμε:

  • Μαγείρεμα λαχανικών, όσον το δυνατόν πιο φυσικά, σε ένα τηγάνι ή σε μία cocotte, χρησιμοποιώντας κρούστα ρυζιού
  • Ψάρια ή Οστρακόδερμα, μαγειρεμένα σε ένα μεγάλο κομμάτι ορυκτού αλατιού, που φέρνουμε σε θερμοκρασία τουλάχιστον 300ο C
  • Συνδυασμός 2 τρόπων μαγειρέματος:
    • Ένα μέρος να μαριναριστεί και μετά να περαστεί από κάτι σαν σχιστόλιθο, πολύ καυτό.
    • Ένα μέρος να καπνιστεί ελαφρώς, σε ροκανίδια από ξύλο, και στη συνέχεια να μαγειρευτεί αργά σε ένα τηγάνι ή μία cocotte
Free Style Cooking Free Style Cooking
Free Style Cooking Free Style Cooking
Free Style Cooking Free Style Cooking

Οι συμμετέχοντες, θα πρέπει να φέρουν μαζί την στολή και τα μαχαίρια τους και στο τέλος του διημέρου, θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης καθώς και booklet με όλες τις συνταγές που θα παρασκευάσουν μαζί με τον Chef, κατά τη διάρκεια του διημέρου.



Κόστος Συμμετοχής


  • 180€ για Επιχειρήσεις - Μέλη ΣΕΤΕ και Επαγγελματίες που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος
  • 260€ για Επιχειρήσεις μη-Μέλη ΣΕΤΕ

*Το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει μέρος του κόστους συμμετοχής


Χαρακτηριστικά Προγραμμάτων

Ημερομηνίες διεξαγωγής

  • Αθήνα 3 & 4 Δεκεμβρίου
  • Θεσσαλονίκη 6 & 7 Δεκεμβρίου

Ώρες προγραμμάτων: 10.00 π.μ. - 17.00 μ.μ. (7 ώρες/ημέρα/14 ώρες σύνολο)

Χώροι προγραμμάτων:

  • Αθήνα: ΙΕΚ ΑΚΜΗ - Πατησίων 125
  • Θεσσαλονίκη: ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ - Ερμού 45

Free Style Cooking

Xavier Bouriot - Βιογραφικό

Ο Xavier Bouriot είναι chef - consultant και ιδιοκτήτης της Cooking Training & Consulting, μέσω της οποίας πραγματοποιεί σεμιναριακές εισηγήσεις υψηλού επιπέδου σε επαγγελματίες και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εστιατόρια και σχολές.

Είναι μέλος της διεθνούς ένωσης γαστρονομίας Disciples d'Escoffier και στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνονται δυνατές συνεργασίες που ενίσχυσαν τη διαμόρφωση του προσωπικού μαγειρικού του στυλ σε εμβληματικά εστιατόρια όπως τα Les Crayeres (3* Michelin), Lucas Carton (3* Michelin- Executive Chef & ιδιοκτήτης: Alain Senderens), Michel Rostang (2* Michelin), Guy Savoy (3* Michelin), Restaurant Opera & Brasserie Cafe de la Paix στο Grand Hotel Intercontinental κ.ά. Ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς στην καριέρα του ήταν η πολυετής συνεργασία του με την Alain Ducasse Education του κορυφαίου Alain Ducasse ως εισηγητής σε εκπαιδευτικά προγράμματα της σχολής.

Οι επαγγελματικές του δραστηριότητες συμπληρώνονται από την τελευταία συνεργασία του με την επίσης κορυφαία σχολή μαγειρικής Ecole Ritz Escoffier στο Ritz Hotel στην Place Vendome, όπου ήταν υπεύθυνος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μάγειρες.

Free Style Cooking Free Style Cooking

Διοργανωτής

Free Style Cooking

Συντονιστής

Free Style Cooking

Πληροφορίες / Συμμετοχή

Free Style Cooking


Αίτηση Εγγραφής Για Συμμετοχές σας συμπληρώστε τη κατάλληλη αίτηση στο Site του INSETE Training που θα βρείτε στα παρακάτω links:

Free Style Cooking - Αθήνα 3 & 4 Δεκεμβρίου ή
Free Style Cooking - Θεσσαλονίκη στις 6 & 7 Δεκεμβρίου

Contact
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : +30 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION