Σεμινάρια

Η Δημιουργία της Γεύσης. Flavor Extraction.

Με τον Chef/Τεχνολόγο Τροφίμων Δημήτρη Κονταράτο

Σεμινάρια - Ελλάδα / Κύπρος

Figure 1

Extraction, the way of making taste
Extraction, the Key to Perfect taste


Αθήνα 23 & 24 Ιανουαρίου 20197
Ηράκλειο Κρήτης 6 & 7 Μαρτίου 2019

Δύο μοναδικά - τεχνικά προγράμματα εκπαίδευσης hands on practice, με θέμα Η Δημιουργία της Γεύσης (Flavor Extraction), θα διεξαχθούν από το ΙΝΣΕΤΕ στην Αθήνα στις 23 & 24 Ιανουαρίου και στο Ηράκλειο Κρήτης στις 6 & 7 Μαρτίου, από τον Chef και Τεχνολόγο Τροφίμων Δημήτρη Κονταράτο.

Μέσα από τα προγράμματα, 16 επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ελληνικές γεύσεις στη σύγχρονη εκδοχή τους, μέσα από τεχνικές αναλύσεις του πως μέσα από σύγχρονα μέσα μπορούμε να παράγουμε υγρές παρασκευές όπως ζωμούς, σάλτσες, αρωματικά υγρά, βούτυρα κτλ.

Η Δημιουργία της Γεύσης. Flavor Extraction. Η Δημιουργία της Γεύσης. Flavor Extraction. Η Δημιουργία της Γεύσης. Flavor Extraction. Η Δημιουργία της Γεύσης. Flavor Extraction.

Θα αναλυθούν οι φυσικές διεργασίες της εκχύλισης, της έκχυσης, της όσμωσης και πως επηρεάζουν τη γεύση, το πως τις παρακολουθούμε, πως τυποποιούμε την παραγωγή αυτών και πόσο μπορούν να βοηθήσουν σε μία κουζίνα.

Ποια τα πλεονεκτήματα μαγειρεύοντας sous vide, υγρά τρόφιμα όπως σάλτσες, ζωμούς, βούτυρα κτλ.


Στο τέλος του διημέρου, οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, καθώς και booklet με όλες τις συνταγές που θα παρασκευάσουν μαζί με τον Chef.


Η Δημιουργία της Γεύσης. Flavor Extraction. Η Δημιουργία της Γεύσης. Flavor Extraction. Η Δημιουργία της Γεύσης. Flavor Extraction. Η Δημιουργία της Γεύσης. Flavor Extraction.

Κόστος Συμμετοχής

  • 180€ για Επιχειρήσεις - Μέλη ΣΕΤΕ και Επαγγελματίες που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος
  • 260€ για Επιχειρήσεις μη-Μέλη ΣΕΤΕ

*Το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει μέρος του κόστους συμμετοχής


Χαρακτηριστικά Προγραμμάτων


Ώρες εκπαιδεύσεων: 12
Τύπος εκπαιδεύσεων: Hands on practice (16 άτομα)

Αθήνα
Η Δημιουργία της Γεύσης. Flavor Extraction.

Ημερομηνίες: 23 & 24 Ιανουαρίου 2019
Ωράριο εκπαίδευσης: 10.00 π.μ. - 16.00 μ.μ.
Χώρος εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ - Πατησίων 125


Ηράκλειο Κρήτης
Η Δημιουργία της Γεύσης. Flavor Extraction.

Ημερομηνίες: 6 & 7 Μαρτίου 2019
Ωράριο εκπαίδευσης : 15.00 μ.μ. - 21.00 μ.μ.
Χώρος εκπαίδευσης : ΙΕΚ ΑΚΜΗ - Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου - Ηράκλειο



Η Δημιουργία της Γεύσης. Flavor Extraction. Η Δημιουργία της Γεύσης. Flavor Extraction.


Δημήτρης Κονταράτος - Chef/Τεχνολόγος Τροφίμων


Λίγα λόγια για τον Εισηγητή σας

Η Δημιουργία της Γεύσης. Flavor Extraction.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του Δημόσιου ΙΕΚ ΟΤΕΚ Μαγειρικής Τέχνης Ρόδου.

Απασχολούμενος χρόνια στον τομέα των Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας και της Υγιεινής, ενώ αργότερα κάνοντας στροφή στη Μαγειρική εργάστηκε σε Ξενοδοχεία της Ρόδου.

Σε αναζήτηση εμπειριών ταξιδύει και θητεύει σε ιδιαίτερα γαστρονομικά μέρη, όπως το Noma στην Κοπεγχάγη, το Kofler & Kompanie στην Γερμανία μαζί με Rene Retzepi, Νuno Mendes, Juan Amador, Adam Byatt, Τim Raue, και άλλους δουλεύοντας μαγειρικά αλλά και στο κομμάτι της έρευνας και της τεχνολογίας στο φαγητό.

Επιστρέφει Ελλάδα και εργάζεται για 2 χρόνια στο Platinum Hotel της Ρόδου όπου στη συνέχεια αναλαμβάνει την κουζίνα της GastroPub Black Adder Pub για 3 έτη.

Παράλληλα ασχολείται με την εκπαίδευση στην ιδιωτική σχολή Ανκο αλλά και με την έρευνα μέσω του εργαστηρίου του Giafka R&D Studio με σπουδαίες συνεργασίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό με σπουδαίους chef και Bartender.

Τον τελευταίο χρόνο είναι Chef στο Esperos Blue Village & Spa και επιμελείται το Rattan Cuizine & cocktail στο Φαληράκι.



Η Δημιουργία της Γεύσης. Flavor Extraction. Η Δημιουργία της Γεύσης. Flavor Extraction. Η Δημιουργία της Γεύσης. Flavor Extraction. Η Δημιουργία της Γεύσης. Flavor Extraction.
Η Δημιουργία της Γεύσης. Flavor Extraction.

Διοργανωτής

Η Δημιουργία της Γεύσης. Flavor Extraction.

Συντονιστής

Η Δημιουργία της Γεύσης. Flavor Extraction.

Πληροφορίες / Συμμετοχή

Η Δημιουργία της Γεύσης. Flavor Extraction.


Αίτηση Εγγραφής Για Συμμετοχές σας συμπληρώστε την κατάλληλη αίτηση στο Site του INSETE Training που θα βρείτε στα παρακάτω link:

Flavor Extraction - Αθήνα ή
Flavor Extraction - Ηράκλειο Κρήτης


Contact
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : +30 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION