Σεμινάρια

Σύγχρονη Αρτοποιΐα - Θεσσαλονίκη - Χάρης Παπαλίτσας

Ψωμιά για κουβέρ εστιατορίων και ξενοδοχείων

Σεμινάρια - Ελλάδα / Κύπρος

Figure 1

Θεσσαλονίκη 13 & 14 Μαρτίου 2019.

Ένα μοναδικό hands on πρόγραμμα εκπαίδευσης, με θέμα Σύγχρονη Αρτοποιία - Ψωμιά για κουβέρ εστιατορίων & ξενοδοχείων και εισηγητή τον Bakery Chef Χάρη Παπαλίτσα, θα υλοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ, στη Θεσσαλονίκη 13 & 14 Μαρτίου.

Στη διήμερη εκπαίδευση, θα αναλυθούν λεπτομερώς όλα τα στάδια της αρτοποιητικής διαδικασίας (ζύμωμα, ωρίμανση, πλάσιμο, ψήσιμο).

Θα δοθεί έμφαση στην αργή ωρίμανση, στις άριστες πρώτες ύλες, στην προσεγμένη εμφάνιση των προϊόντων με ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια, στις τεχνικές που θα διασφαλίζουν σταθερότητα στην παραγωγή και στο θεωρητικό υπόβαθρο που θα πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας, ώστε γνωρίζοντας το Γιατί πίσω από κάθε τεχνική να μπορεί να εξελιχτεί.

Τέλος, θα παρουσιαστούν πρωτότυπες συνταγές που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

Σύγχρονη Αρτοποιΐα - Θεσσαλονίκη - Χάρης Παπαλίτσας Σύγχρονη Αρτοποιΐα - Θεσσαλονίκη - Χάρης Παπαλίτσας Σύγχρονη Αρτοποιΐα - Θεσσαλονίκη - Χάρης Παπαλίτσας Σύγχρονη Αρτοποιΐα - Θεσσαλονίκη - Χάρης Παπαλίτσας Σύγχρονη Αρτοποιΐα - Θεσσαλονίκη - Χάρης Παπαλίτσας Σύγχρονη Αρτοποιΐα - Θεσσαλονίκη - Χάρης Παπαλίτσας

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν διδαχθεί αναλυτικά όλα τα στάδια της αρτοποιητικής διαδικασίας, θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν διαφορετικές τεχνικές παρασκευής προζυμιού και θα μπορούν να εφαρμόσουν αυτά που έμαθαν στην παραγωγή τους.



Σύγχρονη Αρτοποιεία - Ψωμιά για κουβέρ εστιατορίων & ξενοδοχείων. Καινοτόμα προζυμένια Ψωμιά.

ΠΛΑΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Key Points

  • Τεχνολογία Προζυμιών
  • Τεχνικές Ωρίμανσης
  • Τεχνικές Ζυμώματος
  • Σωστός Συνδυασμός Υλικών
  • Τεχνικές Διακόσμησης
  • Σωστό ψήσιμο - κρύωμα
  • Υποχρεωτική Πρακτική Άσκηση

Πλάνο εκπαίδευσης

  • Προζυμένιο ψωμί σίκαλης με αποξηραμένα φρούτα, κρασί Πόρτο και ξηρούς καρπούς
  • Βαρύ προζυμένιο ψωμί σίκαλης με βρασμένο κριθάρι, μαύρη βύνη και καβουρδισμένους σπόρους
  • Προζυμένιο ψωμί κριθαριού με μπύρα και μαύρη βύνη
  • Προζυμένιο ψωμί με κόκκινο κρασί και μαύρο πιππέρι
  • Προζυμένιο ψωμί γλυκιάς κολοκύθας
  • Προζυμένιο πολύσπορο ψωμί με καφέ espresso
  • Προζυμένιο ψωμί με σπανάκι και βουτυρόγαλα
  • Γαλλικό Pain au levain

Περιγραφή

Στο σεμινάριο θα αναλυθούν λεπτομερώς όλα τα στάδια της αρτοποιητικής διαδικασίας (ζύμωμα, ωρίμανση, πλάσιμο, ψήσιμο).

Θα δοθεί έμφαση στην αργή ωρίμανση, στις άριστες πρώτες ύλες, στην προσεγμένη εμφάνιση των προϊόντων, με ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια, στις τεχνικές που θα διασφαλίζουν σταθερότητα στην παραγωγή και στο θεωρητικό υπόβαθρο που θα πρέπει να έχει ο αρτοποιός, ώστε γνωρίζοντας το Γιατί πίσω από κάθε τεχνική να μπορεί να εξελιχτεί.

Τέλος, θα παρουσιαστούν πρωτότυπες συνταγές που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

Προσδοκίες και στόχοι

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι σπουδαστές θα είναι σε θέση να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν διαφορετικές τεχνικές παρασκευής προζυμιού.

Θα διδαχθούν πρακτικούς τρόπους ώστε να μπορούν να ενσωματώσουν τα προιόντα που θα διδαχθούν στην παραγωγή τους και θα διδαχθούν αναλυτικά όλα τα στάδια της αρτοποιιτικής διαδικασίας.


Σύγχρονη Αρτοποιΐα - Θεσσαλονίκη - Χάρης Παπαλίτσας Σύγχρονη Αρτοποιΐα - Θεσσαλονίκη - Χάρης Παπαλίτσας Σύγχρονη Αρτοποιΐα - Θεσσαλονίκη - Χάρης Παπαλίτσας Σύγχρονη Αρτοποιΐα - Θεσσαλονίκη - Χάρης Παπαλίτσας


Κόστος Συμμετοχής

  • 180€ για Επιχειρήσεις - Μέλη ΣΕΤΕ και Επαγγελματίες που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος
  • 260€ για Επιχειρήσεις μη-Μέλη ΣΕΤΕ

*Το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει μέρος του κόστους συμμετοχής


Χαρακτηριστικά Προγραμμάτων


Ημερομηνία διεξαγωγής

  • Θεσσαλονίκη 13 & 14 Μαρτίου 2019

Ώρες προγραμμάτων

  • 10.00 π.μ. - 16.00 μ.μ. (6 ώρες/ημέρα/12 ώρες σύνολο)

Χώρος διεξαγωγής προγράμματος:

  • ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ - Ερμού 45 - Θεσσαλονίκη

Σύγχρονη Αρτοποιΐα - Θεσσαλονίκη - Χάρης Παπαλίτσας


Παπαλίτσας Χάρης

Σύγχρονη Αρτοποιΐα - Θεσσαλονίκη - Χάρης Παπαλίτσας

Ο Χάρης Παπαλίτσας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο.

Τα πρώτα βήματα στον χώρο της αρτοποιίας τα έκανε από μικρή ηλικία στον ξυλόφουρνο της οικογένειάς του.

Σπούδασε Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική, στο Ινστιτούτο Le Gourmet στο Βόλο, από όπου και αποφοίτησε το 2014.

Στη συνέχεια, εκπαιδεύτηκε στη Διεθνή Σχολή Αρτοποιίας της Βαρκελώνης (Gremi de Flequers de Barcelona), στη Σχολή Αρτοποιών της Μαδρίτης (ASEMPAN), ενώ μαθήτευσε δίπλα σε διεθνούς φήμης αρτοποιούς.

Το 2018, έλαβε μέρος στα Διεθνή μαθήματα αρτοποιίας στο Αϊντχόβεν.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει αναλάβει τεχνικές παρουσιάσεις και επιδείξεις μεγάλων εταιριών του κλάδου, consulting σε Ελληνικές και Κυπριακές εταιρείες, σεμινάρια αρτοποίησης, ενώ διδάσκει Αρτοποιεία στα ιδιωτικά ΙΕΚ Δήμητρα.

Επίσης, από το 2017 είναι Διευθυντής Εκπαίδευσης στην Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας.

Σήμερα, είναι ιδιοκτήτης της δικής του αλυσίδας αρτοποιείων με την ονομασία ΠΕΤΡΑ.

Οι συμμετέχοντες, θα πρέπει να φέρουν μαζί τη στολή και τα μαχαίρια τους και στο τέλος του κάθε διημέρου, θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης καθώς και booklet με όλες τις συνταγές, που θα παρασκευάσουν μαζί με τον Chef, κατά τη διάρκεια των εκπαιδεύσεων. .


Διοργανωτής

Σύγχρονη Αρτοποιΐα - Θεσσαλονίκη - Χάρης Παπαλίτσας

Συντονιστής

Σύγχρονη Αρτοποιΐα - Θεσσαλονίκη - Χάρης Παπαλίτσας

Πληροφορίες / Συμμετοχή

Σύγχρονη Αρτοποιΐα - Θεσσαλονίκη - Χάρης Παπαλίτσας


Αίτηση Εγγραφής
Για Συμμετοχές σας συμπληρώστε σχετική αίτηση στο Site του INSETE Training που θα βρείτε στο παρακάτω link:

Θεσσαλονίκη 13 & 14 Μαρτίου 2019


Contact
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : +30 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION