Σεμινάρια

Flavor extraction & Neurogastronomy (Επαναληπτικό)

Webinar με τον Δημήτρη Κονταράτο. Τρώγωντας με τις αισθήσεις

Σεμινάρια - Ελλάδα

Flavor extraction & Neurogastronomy (Επαναληπτικό)

Ένα μοναδικό διαδραστικό Online Executive Seminar, θα πραγματοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ, στις 19 & 20 Ιανουαρίου 2022, με θέμα FLAVOR EXTRACTION & NEUROGASTRONOMY, τρώγοντας με τις αισθήσεις με τον Τεχνολόγο Τροφίμων - R&D Chef Δημήτρη Κονταράτο, ιδρυτή του Ερευνητικού Εργαστηρίου Giafka και Executive Chef στο Lindos Blu, Luxury Hotel & Suites.


Προφίλ Συμμετεχόντων


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Α' Μάγειρες & Chef
  • Προϊστάμενοι, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων.

Flavor extraction & Neurogastronomy (Επαναληπτικό)

Περιγραφή Σεμιναρίου


Στο πρόγραμμα θα παρουσιαστούν η θεωρία και οι τεχνικές για το πώς αντιλαμβανόμαστε τη γεύση και πώς επηρεάζουν οι αισθήσεις μας μία γαστρονομική εμπειρία.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα αναλυθούν και θα εκτελεστούν ζωμοί και σάλτσες, με διαφορετικές τεχνικές, με απώτερο σκοπό να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες πώς μπορούν να ελέγξουν τη γεύση σε μία παρασκευή.

Η τυποποίηση της συνταγής σε υλικά και εκτέλεση, θα ωφελήσει στη σταθερότητα του προϊόντος, αλλά και στην εκμάθηση των επαγγελματιών ενός νέου τρόπου σκέψης και εργασίας, εξελίσσοντάς την και παρακολουθώντας την συνεχώς.


Flavor extraction & Neurogastronomy (Επαναληπτικό) Flavor extraction & Neurogastronomy (Επαναληπτικό) Flavor extraction & Neurogastronomy (Επαναληπτικό) Flavor extraction & Neurogastronomy (Επαναληπτικό)

Ανάλυση Θεματολογίας


  • Τι είναι η Neurogastronomy;
  • Τι είναι η γεύση;
  • Τρώγοντας με τις αισθήσεις.
  • Πώς η Εκχύλιση επηρεάζει την γεύση;
  • Πώς τα ζυμούμενα επηρεάζουν τη γεύση;
  • Παραδείγματα και η χρήση νέων τεχνικών.
  • Ζωμοί παραγόμενοι με Sous vide, Χύτρα, Ocoo, Φούρνο, Μαντέμι.
  • Πώς επηρεάζεται η γεύση της παρασκευής από τον τρόπο εκτέλεσης;
  • Εφαρμογή και παρουσίαση σε παρασκευές.
Flavor extraction & Neurogastronomy (Επαναληπτικό) Flavor extraction & Neurogastronomy (Επαναληπτικό) Flavor extraction & Neurogastronomy (Επαναληπτικό) Flavor extraction & Neurogastronomy (Επαναληπτικό) Flavor extraction & Neurogastronomy (Επαναληπτικό) Flavor extraction & Neurogastronomy (Επαναληπτικό)

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


  • Ιδιώτες / Επιχείρηση: 50€
  • *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


Διάρκεια: 2 ημέρες/10 ώρες
Τόπος υλοποίησης: online
Ημερομηνίες υλοποιησης:

  • Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022
  • Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Flavor extraction & Neurogastronomy (Επαναληπτικό)

KEY COMPETENCIES (ΚΥΡΙΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ)


  • Βιώσιμη ανάπτυξη
  • Γνώστης της Τεχνολογίας
  • Ευελιξία & Καινοτομία

Σημαντικές Σημειώσεις


Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

  • Την κάμερα σας
  • Το μικρόφωνο σας
  • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
  • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.


Πριν την έναρξη του προγράμματος, θα σταλεί στους συμμετέχοντες ηλεκτρονικά booklet, με όλες τις απαραίτητες σημειώσεις και συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ: Δημήτρης Κονταράτος


Flavor extraction & Neurogastronomy (Επαναληπτικό)

Διοργανωτής


Flavor extraction & Neurogastronomy (Επαναληπτικό)

Συντονιστής


Flavor extraction & Neurogastronomy (Επαναληπτικό)



Επικοινωνία


Flavor extraction & Neurogastronomy (Επαναληπτικό)


Αίτηση Εγγραφής Για Συμμετοχές σας συμπληρώστε σχετική αίτηση στο Site του INSETE Training που θα βρείτε στο παρακάτω link:

FLAVOR EXTRACTION & NEUROGASTRONOMY, τρώγοντας με τις αισθήσεις (ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ)- INSETE


Contact
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION



Χρυσοί Χορηγοί


UNILEVER FOOD SOLUTIONS
UNILEVER FOOD SOLUTIONS logo



Λεωφ. Κύμης & Σενέκα 10 - Κηφισιά - Αθήνα

Γραμμή χωρίς χρέωση: 800 111 3700
Τηλ. 210 6304555

Website: www.unileverfoodsolutions.gr

 
4F - ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε
4F logo


Αδριανού 45, Κορωπί 194 00

Τηλ. 210 662 0515

Email: info@4fsa.gr
Website: https://www.4fsa.gr/

 
ALIOS
Alios logo


Αράχθου 17, 18346

ΜΟΣΧΑΤΟ - ΑΘΗΝΑ

Τηλ. 210 4915928
Email:info@alios.gr
Website: https://www.alios.gr

 
METROPOLITAN FOODS
METROPOLITAN FOODS logo


Αγ. Άννης 3 και, Δημ. Γούναρη

Αγ. Ιωάννης Ρέντης 182 33 - Αθήνα

Τηλ. 21 0346 6500
Email: info@alios.gr
Website: www.metropolitanfoods.gr

 
ΧΕΝΕΧ
ΧΕΝΕΧ logo


Βιομηχανική Ζώνη, Αυλώνα 190 11

Τηλ. 2295 042791

Email: xenex@xenex.gr
Website: www.xenex.gr

DELIFRANCE HELLAS
DELIFRANCE HELLAS logo





Δερβενίων 37, Μεταμόρφωση 144 51

Τηλ. 21 0425 1130

Website: www.delifrance.com

Email: etsalpatourou@delifrance.gr
COOK BOOKSTORE
COOK BOOKSTORE logo





Αθήνα: Εμμ. Μπενάκη 17, ΤΚ 10678
Τηλ. 2108827227
Θεσσαλονίκη: Παπαμάρκου 16, ΤΚ 54623
Τηλ. 2310273058
Website: www.cookbookstore.gr

Email: info@cookbookstore.gr
ΕΓΕΜ
ΕΓΕΜ logo





Αθήνα : Πειραιώς 209 & Πατρ. Ιωακείμ 1, 177 78

Τηλ. 21 0345 7700
Θεσσαλονίκη : ΒΙ.ΠΕ.Θ. Σίνδου ΝΒ 7 ΔΑ 8 Τηλ. 2310 795182-3
Website: www.egem.gr

Email: info@egem.gr
HOME
HOME logo





Αγίου Γεωργίου 18, Λυκόβρυση 141 23 - Αθήνα

Τηλ. 21 1183 4176
Website: www.homebynature.gr

Email: home@homebynature.gr
FNA COMPANY
FNA logo




Δωδεκανήσου 11 - Ηράκλειο
T.K. 713 06

Τηλ. 21 1183 4176

Website: fnacompany.gr

Email: info@fna.gr
HERBEAT microculture
HERBEAT microculture logo




Κυπαρισσίας 7 - Νέα Μάκρη
T.K. 19005

Τηλ. 21 1183 4176

Website: herbeat.gr

ΑΦΟΙ ΚΙΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ
ΑΦΟΙ ΚΙΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ logo





Θεσσαλονίκης 100,
Μοσχάτο 183 45

Τηλ. 21 0957 7180

Website: www.kiourtzoglou.gr

Email: kiourtz@kiourtzoglou.gr
COOKING HELLAS (THERMOMIX)
COOKING HELLAS logo





Λεωφ. Κηφισίας 58, Μαρούσι 151 25 - Αθήνα

Τηλ. 21 0619 9378

Website: www.cookinghellas.gr

Email: info@cookinghellas.gr
Deals S.A.
DEALS logo



Λεωφ. Ιωνίας 124
Αχαρνές 136 71

Τηλ. 21 0619 9378

Website: www.deals.com.gr/

Email: INFO@DEALS.COM.GR




Χορηγός Ένδυσης

CHEFSTYLE
CHEFSTYLE logo



Σωρού 79, Μαρούσι 151 25 - Αθήνα

Τηλ. 21 1012 7765
Website: www.chefstyle.gr

Email: info@chefstyle.gr




Διοργανωτής

ΙΝΣΕΤΕ
INSETE logo




Συντονιστής

Gastronomy Essentials
Gastronomy Essentials logo