Σεμινάρια

Μεξικάνικη Κουζίνα

Η προσαρμογή της στη Δυτική Γαστρονομική κουλτούρα

Σεμινάρια - Διαδίκτυο

Μεξικάνικη Κουζίνα

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης θα δειξαχθεί στις 22 & 23 Μαρτίου 2022, σε μορφή Webinar, από το ΙΝΣΕΤΕ με θέμα ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, η προσαρμογή της στη Δυτική Γαστρονομική κουλτούρα και εισηγητή τον Chef Ιωσήφ Συκιανάκη.



ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα αναλυθεί πώς αντιλαμβάνονται οι κάτοικοι της Δύσης το μεξικάνικο φαγητό και τι μετατροπές πρέπει να γίνουν, για να είναι άμεσα αφομοιώσιμο.

Θα γίνει αναφορά στα προϊόντα εκείνα που χρησιμοποιούνται κατά βάση στη μεξικάνικη κουζίνα, θα αναλυθεί η σωστή χρήση τους και θα παρουσιαστούν σύγχρονες τεχνικές (sous vide) πάνω σε αυτά.

Επίσης, θα αναλυθούν τα πλέον συχνά λάθη προς αποφυγή σε σχέση με τον εξοπλισμό που πρέπει να διαθέτει και θα γίνει αναφορά στα μεξικάνικα αποστάγματα.

Ανάλυση Θεματολογίας


  • Μεξικάνικη κουζίνα με σύγχρονες τεχνικές (sous vide).
  • Πώς διαχειριζόμαστε τα left over της κουζίνας (ψαρικά, κρεατικά & λαχανικά) - έξυπνες συνταγές για φαγητό προσωπικού & πιάτα ημέρας.
  • Αναφορά στα chilli, τα καλαμπόκια, τα αβοκάντο & το μεξικάνικο ρύζι.
  • Φτιάχνουμε μεξικάνικα ceviche & επιδόρπια.
  • Συνταγές (guacamole - chili con carne - mexican rice - soft tacos με γαρίδες, χοιρινό, μοσχάρι & λαχανικά - burritos - quesadillas - ensaladas, σαλάτες - ορεκτικά - σχάρας - μαγειρευτά - θαλασσινά - επιδόρπια).
  • Τα μπαχαρικά & τα μυρωδικά (avocado leaves).
  • Οι πίτες (συνταγές & έξυπνα tips).
  • Μαρινάδες για κρέατα.
  • Μεξικάνικο menu (restaurant, finger food, street food & buffet).
  • Αναφορά στα αποστάγματα του Μεξικό.
  • Εορταστικά menu & αναφορά στις μέρες σταθμός του χρόνου.
  • Εξοπλισμός κουζίνας και ποια λάθη δεν πρέπει να κάνουμε στην επιλογή εξοπλισμού.
  • Σωστή παρουσίαση (επιλογή μεξικάνικης οικοσκευής).
  • Ισπανικό ή Μεξικάνικο ή Text Mex φαγητό (οι διαφορές & τα κοινά σημεία).

Μεξικάνικη Κουζίνα Μεξικάνικη Κουζίνα Μεξικάνικη Κουζίνα Μεξικάνικη Κουζίνα Μεξικάνικη Κουζίνα



Λεπτομέρειες Προγράμματος


Μεξικάνικη Κουζίνα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ημέρες / 10 ώρες

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Online

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

  • Τρίτη 22 Μαρτίου 2022, 15:00 - 20:00
  • Τετάρτη 23 Μαρτίου 2021, 15:00 - 20:00

Κόστος Συμμετοχής


Ιδιώτες / Επιχείρηση: 60€

(*) To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.


KEY COMPETENCIES


  • Agility & Innovation / Ευελιξία & Καινοτομία
  • Motivation & Ethos / Κίνητρο & Ήθος
  • Technology Savvy / Γνώστης της Τεχνολογίας

Σημαντικές Σημειώσεις


Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γιΆ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

  • Την κάμερα σας/li>
  • Το μικρόφωνο σας
  • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
  • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.

MEET YOUR CHEF: Ιωσήφ Συκιανάκης


Μεξικάνικη Κουζίνα


O Ιωσήφ Συκιανάκης μεγάλωσε στην Αθήνα και ξεκίνησε την καριέρα του ως pastry chef.

Σε ηλικία 26 ετών συνεργάστηκε με το διάσημο εστιατόριο Μπαρμπαρόσα της Πάρου και συνέχισε τη διαδρομή του στο Παρίσι στην κουζίνα του Alain Ducasse.

Στο Παρίσι, συναντά τον Eric Roy, ο οποίος του εξασφαλίζει μια θέση στα εστιατόρια του Alain Ducasse.

Η γαλλική υπόθεση γίνεται ισχυρότερη με την κατάρτιση στο Le Centre de Formation Alain Ducasse (Εκπαίδευση Μαγειρικής Τέχνης) στην τεχνική sous-vide και στα Ψάρια & Οστρακοειδή. Στο Παρίσι, επίσης, συμμετέχει στο Galeries Lafayette, ως executive chef για την παρουσίαση του Χειμώνα του ελαιόλαδου Poga, εργάστηκε στο Hotel Costes, υπό τον σεφ Didier Coly, στο Hotel Plaza Athenee υπό τον σεφ Philippe Marc, στο Canal + υπό τον Σεφ Gerard Salle, το εστιατόριο L'Atelier de Joel Robuchon υπό τον σεφ Eric Lecerf και στο εστιατόριο Le Taillevent

Βραβεύτηκε με δύο αστέρια Michelin, υπό τον σεφ Alain Soliveres.

Σήμερα, ο Ιωσήφ μοιράζει το χρόνο του μεταξύ του Cooking Cube Catering στη Μύκονο, της δικής του επιχείρησης , και της συμμετοχής του ως Σύμβουλος Σεφ για το εστιατόριο Amigos, του εστιατορίου Forty Astir Beach στην Αθήνα και του εστιατορίου Nerai στη Νέα Υόρκη.

Προσεγγίζει τη μάθηση ως ένα ατελείωτο ταξίδι, συμβάλωντας στο Ίδρυμα James Beard, έναν οργανισμό που γιορτάζει την εκλεκτή κουζίνα και τους κορυφαίους σεφ

Μεξικάνικη Κουζίνα Μεξικάνικη Κουζίνα Μεξικάνικη Κουζίνα Μεξικάνικη Κουζίνα



Επικοινωνία


Μεξικάνικη Κουζίνα

Αίτηση Εγγραφής Για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμοπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link:

ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, η προσαρμογή της στη δυτική γαστρονομική κουλτούρα (eventora.com)

Contact
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION


Διοργανωτής

INSETE logo

Συντονιστής

Gastronomy Essentials Logo