Σεμινάρια
Flavor Extraction & Neurogastronomy
"Τρώγωντας με τις Αισθήσεις". Chef Δημήτρης Κονταράτος
Σεμινάρια - Κύπρος
Ένα μοναδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στη Λευκωσία, στις
14 & 15 Νοεμβρίου 2022, για επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης,
όπου ο Chef Δημήτρης Κονταράτος, θα παρουσιάσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα
Flavor extraction & Neurogastronomy.
Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στην εκπαιδευτική κουζίνα της Mitsios Trading, στο Δάλι της Λευκωσίας και θα έχει
διάρκεια 2 ημερών (6 ώρες/ημέρα - 12 ώρες εκπαίδευση).
Ένα πρόγραμμα με ολιστική γαστρονομική προσέγγιση στη δημιουργία αλλά και ενίσχυση της γεύσης, αφού προηγείται η ερευνητική,
πειραματική και επιστημονική μελέτη των πρώτων υλών, επιτυγχάνοντας αρμονικά σε κάθε παρασκευή την απόλυτη Ευγευστία - UMAMI.
Θεματολογία
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-3.jpg)
- Εισαγωγή στη Neurogastronomy
- Τι είναι γεύση
- Τρώγοντας με τις αισθήσεις
- Πώς η εκχύλιση επηρεάζει τη γεύση
- Η γευστική ενίσχυση με τη χρήση ζυμούμενων
- Ζωμοί παραγόμενοι με Ocoo, Sous Vide, Χύτρα ταχύτητας, Φούρνο, Μαντεμένια σκεύη
- Πώς ρυθμίζουμε τη γεύση
- Εφαρμογή και παρουσίαση σε παρασκευές
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-4.jpg)
Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης υπογεγραμμένο από τον Chef, καθώς και αναλυτικό booklet, με όλες τις συνταγές αλλά και τη θεωρία που θα παρουσιαστούν, κατά τη διάρκεια του διημέρου.
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-26.jpg)
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-22.jpg)
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-30.jpg)
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-31.jpg)
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-20.jpg)
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-23.jpg)
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-21.jpg)
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-25.jpg)
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-28.jpg)
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-29.jpg)
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-6.jpg)
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Ημερομηνία διεξαγωγής: 14 - 15 Νοεμβρίου
Ώρες προγράμματος: 11.00 π.μ. - 17.00 μ.μ. (6 ώρες/ημέρα/12 ώρες σύνολο)
Χώρος προγράμματος: MITSIOS TRADING Ltd. - Τέφκρου Ανθία 70, Βιομηχανική περιοχή Δάλι, Λευκωσία
Τύπος προγράμματος: Demonstration με γευστική δοκιμή
Κόστος προγράμματος: 350 €
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-40.jpg)
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-41.jpg)
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-42.jpg)
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-44.jpg)
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-45.jpg)
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-46.jpg)
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-47.jpg)
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-48.jpg)
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-49.jpg)
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-52.jpg)
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-51.jpg)
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-50.jpg)
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-5.jpg)
MEET YOUR CHEF - FOOD TECHNOLOGIST & R&D CHEF DIMITRIS KONTARATOS
ΠΡΟΣΦΟΡΑ!
Discount 20% για παρακολούθηση και των δύο προγραμμάτων
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-7.jpg)
Έκπτωση 20% θα έχουν όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν να παρακολουθήσουν και τα 2 προγράμματα:
- 9, 10 & 11 Νοεμβρίου - Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα - Μπαξεβάνης - Ντουνέτας
- 14 & 15 Νοεμβρίου - Flavor Extraction & Neurogastronomy - Τεχνολόγος Τροφίμων, R&D Chef Δημήτρης Κονταράτος
Για να λάβετε την έκπτωση του 20% αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε και τα δύο πρoγράμματα συμπληρώστε την Aίτησή Συμμετοχής που θα βρείτε στο παρακάτω link :
"ΕΛΛΗΝΙΚΗ & ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, Εξέλιξη και Βιωσιμότητα" & "FLAVOR EXTRACTION & NEUROGASTRONOMY, Τρώγοντας με τις αισθήσεις (eventora.com)
LINK Συμμετοχής
![Flavor Extraction & Neurogastronomy](content/2022/0927/554/main554-1.jpg)
Για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link:
FLAVOR EXTRACTION & NEUROGASTRONOMY - Τρώγοντας με τις αισθήσεις (eventora.com)
Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
Εταιρίες Χορηγοί
MITSIOS TRADING LTD
![]() |
|
HADSON
![]() |
|
PLANTY
![]() |
|
AMAXULUS
![]() |
|
ΧΟΡΗΓΟΣ TABLEWARE
MSG
![]() |
|
Υπό την Αιγίδα
ΠΑΣΥΞΕ
![]() |
Διοργανωτής
Gastronomy Essentials
![]() |
INSPIRE YOUR PASSION