Σεμινάρια
Fermentation Elements
Ανάλυση Τεχνικών & Εφαρμογή Ζυμώσεων. Chef Δημήτρης Κονταράτος
Σεμινάρια - Ελλάδα
Ένα καινοτόμο διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα υλοποιηθεί από το
ΙΝΣΕΤΕ, με συντονισμό από την
Gastronomy Essentials, στην Αθήνα στις 14 & 15 Μαρτίου 2023, με
θέμα: FERMENTATION ELEMENTS, Ανάλυση Tεχνικών &
Εφαρμογή Ζυμώσεων, με εισηγητή τον Τεχνολόγο Τροφίμων και Chef
Δημήτρη Κονταράτο, του Ερευνητικού Εργαστηρίου
GIAFKA.
Το πρόγραμμα θα είναι demonstration με γευστική δοκιμή και
θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες τη θεωρία και τις τεχνικές για
την επίτευξη της ζύμωσης,
προσφέροντας τις απαραίτητες γνώσεις και τα εφόδια για μία
ασφαλή και ελέγξιμη παραγωγή.
Οι συμμετέχοντες, παράλληλα, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε πληθώρα πληροφοριών σχετικά με αυτήν τη γρήγορα αναπτυσσόμενη
νέα τάση στην κουζίνα και στο μπαρ.
Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν:
- Τι είναι η ζύμωση και πώς ξεκίνησε
- Ο μικρόκοσμος
- Ωφέλιμοι και επικίνδυνοι μικροοργανισμοί
- Λόγοι που προτιμούμε τα ζυμούμενα
- Πώς ελέγχονται και παρακολουθούνται
- Τι πρέπει να προσέχουμε κατά την παραγωγή ζυμούμενων
- Παρουσίαση κατηγοριών ζύμωσης όπως koji, kimchi, kombucha, οξινογαλακτική, Garum
- Εφαρμογή και παρουσίαση σε παρασκευές (φαγητό ή ποτό)
Η εκπαίδευση απευθύνεται σε
- Chefs, A' Μάγειρες, Consulting Chefs.
- Προϊστάμενους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων.
Θα δοθούν booklet με όλες τις συνταγές που θα παρασκευαστούν από τον Chef κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και, στο τέλος του διημέρου, θα παραλάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Λίγα λόγια για τον σεφ
Ο Δημήτρης είναι απόφοιτος, του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και
Διατροφής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του Δημόσιου ΙΕΚ ΟΤΕΚ Μαγειρικής Τέχνης Ρόδου.
Δραστηριοποιείται χρόνια στον τομέα των Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας και Υγιεινής, ενώ αργότερα
αλλάζοντας κατεύθυνση προς τη Μαγειρική, απέκτησε εργασιακή εμπειρία σε ξενοδοχεία της Ρόδου.
Σε αναζήτηση εμπειριών έχει ταξιδέψει σε ιδιαίτερα γαστρονομικά μέρη όπως στα: Noma στην Κοπεγχάγη
και Kofler & Kompanie στη Γερμανία, δουλεύοντας στο κομμάτι της μαγειρικής αλλά και στο κομμάτι
της έρευνας και της τεχνολογίας στο φαγητό, μαζί με τους Rene Retzepi, Νuno Mendes, Juan Amador, Adam Byatt, Τim Raue και άλλους.
Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα, δουλεύοντας 2 χρόνια στο Platinum Hotel, ενώ έπειτα ανέλαβε την κουζίνα της
GastroPub Black Adder Pub για 3 έτη. Παράλληλα διδάσκει στην ιδιωτική σχολή ΑΝΚΟ.
Στο χώρο της έρευνας δραστηριοποιείται μέσω του εργαστηρίου του Giafka R&D Studio, έχοντας σημαντικές
συνεργασίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό με σπουδαίους Chef και Bartenders.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
- Ημερομηνία εκπαίδευσης: 14 & 15 Μαρτίου 2023
- Χώρος διεξαγωγής: Αθήνα, UNILEVER Food Solutions, Λεωφ. Κύμης & Σενέκα 10, Κηφισιά
- Τύπος εκπαίδευσης: Demonstration με γευστική δοκιμή
- Ωράριο εκπαίδευσης: 11.00 π.μ. - 17.00 μ.μ. (6 ώρες/ημέρα/12 ώρες σύνολο).
- Κόστος: €150 (για Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες)
Το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής
Επικοινωνία - Συμμετοχές
Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :
FERMENTATION ELEMENTS, ανάλυση τεχνικών & εφαρμογή ζυμώσεων - Αθήνα (eventora.com)
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΙΝΣΕΤΕ
|
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ
Gastronomy Essentials
|
INSPIRE YOUR PASSION