Σεμινάρια

Fermentation Elements

Ανάλυση Τεχνικών & Εφαρμογή Ζυμώσεων. Chef Δημήτρης Κονταράτος

Σεμινάρια - Ελλάδα

Figure 1

Ένα καινοτόμο διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα υλοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ, με συντονισμό από την Gastronomy Essentials, στην Αθήνα στις 14 & 15 Μαρτίου 2023, με θέμα: FERMENTATION ELEMENTS, Ανάλυση Tεχνικών & Εφαρμογή Ζυμώσεων, με εισηγητή τον Τεχνολόγο Τροφίμων και Chef Δημήτρη Κονταράτο, του Ερευνητικού Εργαστηρίου GIAFKA.

Το πρόγραμμα θα είναι demonstration με γευστική δοκιμή και θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες τη θεωρία και τις τεχνικές για την επίτευξη της ζύμωσης, προσφέροντας τις απαραίτητες γνώσεις και τα εφόδια για μία ασφαλή και ελέγξιμη παραγωγή.

Οι συμμετέχοντες, παράλληλα, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε πληθώρα πληροφοριών σχετικά με αυτήν τη γρήγορα αναπτυσσόμενη νέα τάση στην κουζίνα και στο μπαρ.


Fermentation Elements

Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν:


  • Τι είναι η ζύμωση και πώς ξεκίνησε
  • Ο μικρόκοσμος
  • Ωφέλιμοι και επικίνδυνοι μικροοργανισμοί
  • Λόγοι που προτιμούμε τα ζυμούμενα
  • Πώς ελέγχονται και παρακολουθούνται
  • Τι πρέπει να προσέχουμε κατά την παραγωγή ζυμούμενων
  • Παρουσίαση κατηγοριών ζύμωσης όπως koji, kimchi, kombucha, οξινογαλακτική, Garum
  • Εφαρμογή και παρουσίαση σε παρασκευές (φαγητό ή ποτό)

Fermentation Elements Fermentation Elements Fermentation Elements Fermentation Elements Fermentation Elements Fermentation Elements Fermentation Elements Fermentation Elements Fermentation Elements Fermentation Elements

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε


  • Chefs, A' Μάγειρες, Consulting Chefs.
  • Προϊστάμενους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων.

Θα δοθούν booklet με όλες τις συνταγές που θα παρασκευαστούν από τον Chef κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και, στο τέλος του διημέρου, θα παραλάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.


Λίγα λόγια για τον σεφ


Fermentation Elements

Ο Δημήτρης είναι απόφοιτος, του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του Δημόσιου ΙΕΚ ΟΤΕΚ Μαγειρικής Τέχνης Ρόδου.

Δραστηριοποιείται χρόνια στον τομέα των Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας και Υγιεινής, ενώ αργότερα αλλάζοντας κατεύθυνση προς τη Μαγειρική, απέκτησε εργασιακή εμπειρία σε ξενοδοχεία της Ρόδου.

Σε αναζήτηση εμπειριών έχει ταξιδέψει σε ιδιαίτερα γαστρονομικά μέρη όπως στα: Noma στην Κοπεγχάγη και Kofler & Kompanie στη Γερμανία, δουλεύοντας στο κομμάτι της μαγειρικής αλλά και στο κομμάτι της έρευνας και της τεχνολογίας στο φαγητό, μαζί με τους Rene Retzepi, Νuno Mendes, Juan Amador, Adam Byatt, Τim Raue και άλλους.

Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα, δουλεύοντας 2 χρόνια στο Platinum Hotel, ενώ έπειτα ανέλαβε την κουζίνα της GastroPub Black Adder Pub για 3 έτη. Παράλληλα διδάσκει στην ιδιωτική σχολή ΑΝΚΟ.

Στο χώρο της έρευνας δραστηριοποιείται μέσω του εργαστηρίου του Giafka R&D Studio, έχοντας σημαντικές συνεργασίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό με σπουδαίους Chef και Bartenders.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Fermentation Elements

  • Ημερομηνία εκπαίδευσης: 14 & 15 Μαρτίου 2023
  • Χώρος διεξαγωγής: Αθήνα, UNILEVER Food Solutions, Λεωφ. Κύμης & Σενέκα 10, Κηφισιά
  • Τύπος εκπαίδευσης: Demonstration με γευστική δοκιμή
  • Ωράριο εκπαίδευσης: 11.00 π.μ. - 17.00 μ.μ. (6 ώρες/ημέρα/12 ώρες σύνολο).
  • Κόστος: €150 (για Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες)

Το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής



Επικοινωνία - Συμμετοχές


Fermentation Elements

Αίτηση Εγγραφής Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :

FERMENTATION ELEMENTS, ανάλυση τεχνικών & εφαρμογή ζυμώσεων - Αθήνα (eventora.com)

Contact
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr



ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΙΝΣΕΤΕ
ΙΝΣΕΤΕ logo




ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

Gastronomy Essentials
Gastronomy Essentials logo

INSPIRE YOUR PASSION