Σεμινάρια

Σύγχρονα Εστιατορικά Γλυκά.

Από Μάγειρα - για Μάγειρες. WEBINAR. Chef Ιωσήφ Συκιανακης

Σεμινάρια - Διαδίκτυο

Σύγχρονα Εστιατορικά Γλυκά.

Ένα μοναδικό διήμερο online εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα υλοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ, με συντονισμό από την Gastronomy Essentials, στις 14 & 15 Μαρτίου 2024, με θέμα: ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΑ ΓΛΥΚΑ, Από μάγειρα για μάγειρες και εισηγητή τον Chef Ιωσήφ Συκιανάκη.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε ύστερα από την ανάγκη που δημιουργήθηκε στα εστιατόρια, που δεν έχουν ζαχαροπλάστη, να αντικαταστήσουν τα έτοιμα γλυκά, παρασκευάζοντας τα δικά τους.

Τα γλυκά που θα παρουσιαστούν, θα είναι εύγευστα και ευπαρουσίαστα, χωρίς σύνθετες τεχνικές ζαχαροπλαστικής.

Με το πέρας του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν εμπλουτίσει τις γνώσεις τους, αποκτώντας πρόσβαση σε μία γκάμα γλυκών για 2-3 μενού εστιατορίων.

Επίσης, θα μπορούν να επιλέξουν κάποια από τα υπόλοιπα γλυκά, τα οποία θα μπορούν να τα παρουσιάσουν ή να τα ανακυκλώνουν, σε επετειακά μενού π.χ. Χριστούγεννα, Αγίου Βαλεντίνου, Γιορτή της Γυναίκας κ.λ.π. .

Τέλος, τα γλυκά θα έχουν τη δυνατότητα να απορροφηθούν, όχι μόνο σε a la carte εστιατόρια, αλλά και σε catering.


Σύγχρονα Εστιατορικά Γλυκά.

Σύγχρονα Εστιατορικά Γλυκά.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

  • Casual «μαγειρικά γλυκά», ιδανικά για comfort εστιατόρια.
  • Παρασκευές με απλά και καθημερινά υλικά του εμπορίου.
  • Free style παρουσίαση.
  • Χαμηλό food cost και labour cost.
  • Γρήγορες παρασκευές./li>
  • Διαφορετικά γλυκά.
  • Παρασκευές χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό από εκείνον ενός εστιατορίου.
  • Προετοιμασία & a la carte στήσιμο.

Σύγχρονα Εστιατορικά Γλυκά. Σύγχρονα Εστιατορικά Γλυκά.

MEET YOUR CHEF: ΙΩΣΗΦ ΣΥΚΙΑΝΑΚΗΣ

ΙΩΣΗΦ ΣΥΚΙΑΝΑΚΗΣ

Ο Ιωσήφ Συκιανάκης μεγάλωσε στην Αθήνα και ξεκίνησε την καριέρα του ως pastry chef. Σε ηλικία 26 ετών συνεργάστηκε με το διάσημο εστιατόριο Μπαρμπαρόσα της Πάρου και συνέχισε τη διαδρομή του στο Παρίσι, στην κουζίνα του Alain Ducasse.

Στο Παρίσι, συναντά τον Eric Roy, ο οποίος του εξασφαλίζει μία θέση στα εστιατόρια του Alain Ducasse.

Η γαλλική υπόθεση γίνεται ισχυρότερη με την κατάρτιση στο Le Centre de Formation Alain Ducasse (Εκπαίδευση Μαγειρικής Τέχνης) στην τεχνική sous-vide και στα Ψάρια & Οστρακοειδή.

Στο Παρίσι, επίσης, συμμετέχει στο Galeries Lafayette, ως executive chef για την παρουσίαση του Χειμώνα του ελαιόλαδου Poga.

Εργάστηκε στο Hotel Costes, υπό τον σεφ Didier Coly, στο Hotel Plaza Athenee υπό τον σεφ Philippe Marc, στο Canal + υπό τον Σεφ Gerard Salle, στο εστιατόριο L'Atelier de Joel Robuchon υπό τον σεφ Eric Lecerf και στο εστιατόριο Le Taillevent, βραβεύτηκε με δύο αστέρια Michelin, υπό τον σεφ Alain Soliveres.

Σήμερα, ο Ιωσήφ μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ του Cooking Cube Catering στη Μύκονο, της δικής του επιχείρησης, και της συμμετοχής του ως Σύμβουλος Σεφ για το εστιατόριο Amigos, του εστιατορίου Forty Astir Beach στην Αθήνα και του εστιατορίου Nerai στη Νέα Υόρκη.

Προσεγγίζει τη μάθηση ως ένα ατελείωτο ταξίδι, συμβάλλοντας στο Ίδρυμα James Beard, έναν οργανισμό που γιορτάζει την εκλεκτή κουζίνα και τους κορυφαίους σεφ.

Σύγχρονα Εστιατορικά Γλυκά. Σύγχρονα Εστιατορικά Γλυκά.
ΙΩΣΗΦ ΣΥΚΙΑΝΑΚΗΣ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  • Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 100,00€
  • *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.


Πριν την εκπαίδευση, θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες, ψηφιακό αρχείο με όλες τις συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος.

Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση Παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.



ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

  • Ημερομηνία Εκπαίδευσης: 14 & 15 Μαρτίου 2024.
  • Τύπος εκπαίδευσης: WEBINAR, μέσω της πλατφόρμας Zoom
  • Ωράριο εκπαίδευσης: 15.00 μ.μ. - 20.00 μ.μ. (5 ώρες/ημέρα/10 ώρες σύνολο).

ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Chefs, A’ Μάγειρες, Consulting Chefs.
  • Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων

Σημαντικές Σημειώσεις

Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

  • Την κάμερα σας.
  • Το μικρόφωνο σας.
  • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet).
  • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Επικοινωνία


Σύγχρονα Εστιατορικά Γλυκά.

Αίτηση Εγγραφής Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΑ ΓΛΥΚΑ, από μάγειρα για μάγειρες (eventora.com)

Contact
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION


Διοργανωτής

Σύγχρονα Εστιατορικά Γλυκά.

Συντονιστής

Σύγχρονα Εστιατορικά Γλυκά.