Σεμινάρια

Superior Bread Experience για Ξενοδοχεία & Εστιατόρια

WEBINAR: Bakery Chef Χάρης Παπαλίτσας

Σεμινάρια - Διαδίκτυο

Superior Bread Experience για Ξενοδοχεία & Εστιατόρια

Ένα μοναδικό διήμερο online εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα υλοποιηθεί από το ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ, με συντονισμό από την Gastronomy Essentials, αποκλειστικά και μόνο για τους Κύπριους Επαγγελματίες, στη 1 & 2 Νοεμβρίου 2023, με θέμα: SUPERIOR BREAD EXPERIENCE ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ & ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, Δημιουργικά Προζυμένια ψωμιά ανώτερης ποιότητας και εισηγητή τον Bakery Chef Χάρη Παπαλίτσα.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα αναλυθούν λεπτομερώς όλα τα στάδια της αρτοποιητικής διαδικασίας (ζύμωμα, ωρίμανση, πλάσιμο, ψήσιμο).

Θα δοθεί προσοχή στην αργή ωρίμανση, με ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια, στις τεχνικές που θα διασφαλίζουν σταθερότητα στην παραγωγή και στο θεωρητικό υπόβαθρο που θα πρέπει να έχει ο αρτοποιός, ώστε γνωρίζοντας το Γιατί πίσω από κάθε τεχνική να μπορεί να εξελιχτεί.

Τέλος, θα παρουσιαστούν πρωτότυπες, δημιουργικές συνταγές που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν διαφορετικές τεχνικές παρασκευής προζυμιού. Θα διδαχθούν πρακτικούς τρόπους, ώστε να μπορούν να ενσωματώσουν τα προϊόντα που θα παρουσιαστούν, στην παραγωγή τους και θα διδαχθούν αναλυτικά όλα τα στάδια της αρτοποιητικής διαδικασίας.


ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

Superior Bread Experience για Ξενοδοχεία & Εστιατόρια

 • Τεχνολογία Προζυμιού και Preferments.
 • Τεχνικά Χαρακτηριστικά Αλεύρων.
 • Τεχνικές Ωρίμανσης.
 • Τεχνικές Ζυμώματος.
 • Σωστός Συνδυασμός Υλικών.
 • Τεχνικές Διακόσμησης.
 • Σωστό ψήσιμο - κρύωμα.

Θα παρουσιαστούν οι εξής συνταγές:

 • Ψωμί σίκαλης με μέλι.
 • Πολύσπορο ψωμί με ωριμασμένους σπόρους..
 • Ψωμί με κόκκινο κρασί, τσορίθο και γραβιέρα Νάξου.
 • Ψωμί με τομάτα, πιπεριές και κρεμμύδια.
 • Ψωμί με ginger, πορτοκάλι και σταφίδες
 • Γαλλικό Pain au levain

Superior Bread Experience για Ξενοδοχεία & Εστιατόρια
Superior Bread Experience για Ξενοδοχεία & Εστιατόρια Superior Bread Experience για Ξενοδοχεία & Εστιατόρια Superior Bread Experience για Ξενοδοχεία & Εστιατόρια Superior Bread Experience για Ξενοδοχεία & Εστιατόρια Superior Bread Experience για Ξενοδοχεία & Εστιατόρια Superior Bread Experience για Ξενοδοχεία & Εστιατόρια

MEET YOUR CHEF: ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΛΙΤΣΑΣ

ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΛΙΤΣΑΣ

Τα πρώτα βήματα στον χώρο της αρτοποιίας τα έκανε από μικρή ηλικία στον ξυλόφουρνο της οικογένειάς του.

Σπούδασε Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική, στο Ινστιτούτο Le Gourmet στο Βόλο, από όπου και αποφοίτησε το 2014.

Στη συνέχεια, εκπαιδεύτηκε στη Διεθνή Σχολή Αρτοποιίας της Βαρκελώνης (Gremi de Flequers de Barcelona), στη Σχολή Αρτοποιών της Μαδρίτης (ASEMPAN), ενώ μαθήτευσε δίπλα σε διεθνούς φήμης αρτοποιούς.

Το 2018 έλαβε μέρος στα Διεθνή μαθήματα αρτοποιίας στο Αϊντχόβεν.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει αναλάβει τεχνικές παρουσιάσεις και επιδείξεις μεγάλων εταιρειών του κλάδου, consulting σε Ελληνικές και Κυπριακές εταιρείες, σεμινάρια αρτοποίησης, ενώ διδάσκει Αρτοποιεία στα ιδιωτικά ΙΕΚ Δήμητρα.

Επίσης, από το 2017 είναι Διευθυντής Εκπαίδευσης στην Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας.

Σήμερα, είναι ιδιοκτήτης της δικής του αλυσίδας αρτοποιείων με την ονομασία ΠΕΤΡΑ.

Superior Bread Experience για Ξενοδοχεία & Εστιατόρια

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • ΔΩΡΕΑΝ για Επιχειρήσεις με Κυπριακό VAT No και Κύπριους Επαγγελματίες Ιδιώτες.
 • Το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, καλύπτει το 100% του κόστους συμμετοχής


Πριν την εκπαίδευση, θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες, ψηφιακό αρχείο με όλες τις συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος.

Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση ΠαρακολούθησηςSuperior Bread Experience για Ξενοδοχεία & Εστιατόρια

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 • Ημερομηνία Εκπαίδευσης: 1 & 2 Νοεμβρίου 2023.
 • Τύπος εκπαίδευσης: WEBINAR, μέσω της πλατφόρμας Zoom
 • Ωράριο εκπαίδευσης: 10:00 π.μ. - 15:00 μ.μ. (5 ώρες/ημέρα/10 ώρες σύνολο).

ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

 • Αρτοποιούς, Chef και Pastry Chef.
 • Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων

Σημαντικές Σημειώσεις

Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γιΆ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

 • Την κάμερα σας.
 • Το μικρόφωνο σας.
 • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet).
 • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Superior Bread Experience για Ξενοδοχεία & Εστιατόρια

Όροι και Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Superior Bread Experience για Ξενοδοχεία & Εστιατόρια

Πριν υποβάλετε αίτηση συμμετοχής, παρακαλούμε όπως αναγνώσετε προσεκτικά τους παρακάτω όρους & προϋποθέσεις

 • Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom.
 • Δικαίωμα συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έχουν ΜΟΝΟ οι επιχειρήσεις με Κυπριακό VAT No και οι Κύπριοι πολίτες, επαγγελματίες του χώρου εστίασης.
 • Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
 • Το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, ενδέχεται να επιφέρει αλλαγές ή τροποποιήσεις στη δομή και στο περιεχόμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος, εάν κριθούν αναγκαίες για την αρτιότερη κατάρτιση των συμμετεχόντων.
 • Απαγορεύεται η χρήση, αντιγραφή και/ή αναπαραγωγή του τυχόν αποστελλόμενου υλικού και του περιεχομένου της παρεχόμενης εκπαίδευσης με οποιαδήποτε μηχανικά, οπτικά, ακουστικά ή άλλα μέσα, προοριζόμενη για οποιαδήποτε εκμετάλλευση ή άλλο σκοπό πλην αυτόν της εκπαίδευσης του συμμετέχοντα, είτε παρακολουθεί με φυσική παρουσία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είτε εξ αποστάσεως μέσω της εκάστοτε πλατφόρμας.

Πολιτική Ακυρώσεων


ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε περίπτωση που ο συμμετέχων δεν δύναται να παρευρεθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα , η επιχείρηση, αφού πρώτα ενημερώσει το Υφυπουργείο Τουρισμού, τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν την έναρξη του προγράμματος, έχει το δικαίωμα να τον αντικαταστήσει με άλλον συνεργάτη.

Εάν δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος συνεργάτης, το Υφυπουργείου Τουρισμού, θα προβεί σε αναζήτηση αντικαταστάτη μέσω της λίστας αναμονής του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Σε περίπτωση μη εμφάνισης του συμμετέχων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, χωρίς την ανωτέρω προβλεπόμενη ειδοποίηση, η επιχείρηση δεν θα γίνεται δεκτή σε μεταγενέστερα εκπαιδευτικά προγράμματα του Υφυπουργείου Τουρισμού.

ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ

Σε περίπτωση που ο συμμετέχων δεν δύναται να παρευρεθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, πρέπει να ενημερώσει το Υφυπουργείο Τουρισμού, τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν την έναρξη του προγράμματος, το οποίο θα προβεί σε αναζήτηση αντικαταστάτη μέσω της λίστας αναμονής του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Σε περίπτωση μη εμφάνισης του συμμετέχων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, χωρίς την ανωτέρω προβλεπόμενη ειδοποίηση, ο συμμετέχων δεν θα γίνεται δεκτός σε μεταγενέστερα εκπαιδευτικά προγράμματα του Υφυπουργείου Τουρισμού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Ο Διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της ημερομηνίας και της ώρας, καθώς και το δικαίωμα ακύρωσης του εκπαιδευτικού προγράμματος, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες μέσω email, τουλάχιστον 5 ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης.


Superior Bread Experience για Ξενοδοχεία & Εστιατόρια

Επικοινωνία


Superior Bread Experience για Ξενοδοχεία & Εστιατόρια

Αίτηση Εγγραφής Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :

SUPERIOR BREAD EXPERIENCE ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ & ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, Δημιουργικά Προζυμένια ψωμιά ανώτερης ποιότητας(eventora.com)

Contact
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION


Διοργανωτής

ΥΦΙΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Συντονιστής

Superior Bread Experience για Ξενοδοχεία & Εστιατόρια