Σεμινάρια

Σύγχρονες Τεχνικές Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας.

WEBINAR: Chef Μιχάλης Ντουνέτας. Tεχνικές a la carte.

Σεμινάρια - Διαδίκτυο

Σύγχρονες Τεχνικές Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας.

Ένα μοναδικό διήμερο online εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα υλοποιηθεί από το ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ, με συντονισμό από την Gastronomy Essentials, αποκλειστικά και μόνο για τους Κύπριους Επαγγελματίες, στις 4 & 5 Νοεμβρίου 2023, με θέμα: ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, τεχνικές a la carte και εισηγητή τον Chef Μιχάλη Ντουνέτα.

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο θα αναδειχθούν τα παραδοσιακά προϊόντα και πώς αυτά μπορούν να ενισχύσουν το γευστικό αποτέλεσμα.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

Σύγχρονες Τεχνικές Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας.

 • Η σωστή διαχείριση των προϊόντων. Εποχικότητα και εντοπιότητα..
 • Δημιουργική παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών για μενού Ξενοδοχείων και Εστιατορίων. .
 • Έξυπνες ιδέες για παρουσίαση σε a la carte μενού.
 • Χρήση νέων τεχνικών μαγειρικής και τεχνολογίας, για εμπλουτισμό της γεύσης και μείωση του κόστους παραγωγής.

Θα παρουσιαστούν τα εξής πιάτα:

 • Τομάτα/ σφαίρα φέτας/gel βασιλικού.
 • Ελληνικό γαλάζιο καβούρι τυλιγμένο σε βέλο μήλου/αφρός μήλου/εσπεριδοειδή.
 • Χταπόδι και καλαμάρι σχάρας/marshmallows τομάτας/ μαγιονέζα χταποδιού.
 • Καραβίδα/σέλερι/πλευρώτους.
 • Αστακός / καλαμποκόπιτα/κρέμα καρότου/ σάλτσα μπουγιαμπέσας
 • Αρνί/καρέ σε κρούστα αρωματικών/σπάλα confit/πατάτες/ πρόβειο γιαούρτι/καρότα/αγγινάρες τηγανητές

Σύγχρονες Τεχνικές Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας. Σύγχρονες Τεχνικές Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας. Σύγχρονες Τεχνικές Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας. Σύγχρονες Τεχνικές Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας.

MEET YOUR CHEF: ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΤΟΥΝΕΤΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΤΟΥΝΕΤΑΣ

Καταγράφοντας τρεις και πλέον δεκαετίες επαγγελματικής πορείας στις κουζίνες, ο Μιχάλης Ντουνέτας ανήκει στους πιο έμπειρους Έλληνες εκφραστές της μαγειρικής τέχνης.

Η προσεγμένη του οπτική με την οποία επενδύει τα concept που επιμελείται, είναι εγγύηση για το αποτέλεσμα και αυτό αποδεικνύουν περίτρανα τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Η επαγγελματική του πορεία περιλαμβάνει δυνατές συνεργασίες με γνωστές ξενοδοχειακές μονάδες και φημισμένα εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως τα Ledra Marriott και Intercontinental της Αθήνας, το Intercontinental του Λουξεμβούργου, το La Bargerie (2**Michelin), Catrine (Μύκονος), Athens Golf (Γλυφάδα), Casa di Pasta (αλυσίδα 7 εστιατορίων), Vive Mar, Baraonda, Διόνυσος by Acropolis κ.ά.

Το εμπλουτισμένο εκπαιδευτικό του υπόβαθρο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σεμινάρια ιταλικής και γαλλικής κουζίνας (Σχολή Etoile Ιταλία, Σχολή Ritz, Alain Ducasse-Γαλλία) και ζαχαροπλαστικής (παρασκευές σοκολάτας στη Valrhona - Γαλλία) ενώ έχει πιστοποιηθεί επίσημα από τη Valrhona για τις γνώσεις του στο κομμάτι της ζαχαροπλαστικής.

Είναι, επίσης, συγγραφέας των βιβλίων Άρωμα Μεσογείου και Μade in Greece, ενώ συμμετέχει σε τακτική βάση ως εισηγητής σε σεμινάρια γαστρονομίας σε Ελλάδα εξωτερικό. Έχει αναλάβει επίσης τη γευστική επιμέλεια σε πολυσυζητημένους χώρους όπως Soleto, El Convento Del Arte κ.ά ενώ έχει, επίσης συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τον όμιλο VS Hospitality Group του Βλάση Σταθοκωστόπουλου, ως σύμβουλος και Executive Chef, κερδίζοντας χρυσούς σκούφους, βραβεία ελληνικής κουζίνας και βραβεία gourmet.

Συνεχίζει την πολυετή καριέρα του ως συνεργάτης εταιρειών τροφίμων (Unilever, Agrino κ.λ.π.), ενώ είναι επίσης καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης στη σχολή Le Monde.

Σύγχρονες Τεχνικές Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • ΔΩΡΕΑΝ για Επιχειρήσεις με Κυπριακό VAT No και Κύπριους Επαγγελματίες Ιδιώτες.
 • Το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, καλύπτει το 100% του κόστους συμμετοχής


Πριν την εκπαίδευση, θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες, ψηφιακό αρχείο με όλες τις συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος.

Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση ΠαρακολούθησηςΣύγχρονες Τεχνικές Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 • Ημερομηνία Εκπαίδευσης: 4 & 5 Νοεμβρίου 2023.
 • Τύπος εκπαίδευσης: WEBINAR, μέσω της πλατφόρμας Zoom
 • Ωράριο εκπαίδευσης: 10:00 π.μ. - 15:00 μ.μ. (5 ώρες/ημέρα/10 ώρες σύνολο).

ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

 • Chefs, A’ Μάγειρες, Consulting Chefs.
 • Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων

Σημαντικές Σημειώσεις

Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

 • Την κάμερα σας.
 • Το μικρόφωνο σας.
 • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet).
 • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Σύγχρονες Τεχνικές Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας.

Όροι και Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Σύγχρονες Τεχνικές Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας.

Πριν υποβάλετε αίτηση συμμετοχής, παρακαλούμε όπως αναγνώσετε προσεκτικά τους παρακάτω όρους & προϋποθέσεις

 • Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom.
 • Δικαίωμα συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έχουν ΜΟΝΟ οι επιχειρήσεις με Κυπριακό VAT No και οι Κύπριοι πολίτες, επαγγελματίες του χώρου εστίασης.
 • Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
 • Το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, ενδέχεται να επιφέρει αλλαγές ή τροποποιήσεις στη δομή και στο περιεχόμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος, εάν κριθούν αναγκαίες για την αρτιότερη κατάρτιση των συμμετεχόντων.
 • Απαγορεύεται η χρήση, αντιγραφή και/ή αναπαραγωγή του τυχόν αποστελλόμενου υλικού και του περιεχομένου της παρεχόμενης εκπαίδευσης με οποιαδήποτε μηχανικά, οπτικά, ακουστικά ή άλλα μέσα, προοριζόμενη για οποιαδήποτε εκμετάλλευση ή άλλο σκοπό πλην αυτόν της εκπαίδευσης του συμμετέχοντα, είτε παρακολουθεί με φυσική παρουσία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είτε εξ αποστάσεως μέσω της εκάστοτε πλατφόρμας.

Πολιτική Ακυρώσεων


ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε περίπτωση που ο συμμετέχων δεν δύναται να παρευρεθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα , η επιχείρηση, αφού πρώτα ενημερώσει το Υφυπουργείο Τουρισμού, τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν την έναρξη του προγράμματος, έχει το δικαίωμα να τον αντικαταστήσει με άλλον συνεργάτη.

Εάν δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος συνεργάτης, το Υφυπουργείου Τουρισμού, θα προβεί σε αναζήτηση αντικαταστάτη μέσω της λίστας αναμονής του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Σε περίπτωση μη εμφάνισης του συμμετέχων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, χωρίς την ανωτέρω προβλεπόμενη ειδοποίηση, η επιχείρηση δεν θα γίνεται δεκτή σε μεταγενέστερα εκπαιδευτικά προγράμματα του Υφυπουργείου Τουρισμού.

ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ

Σε περίπτωση που ο συμμετέχων δεν δύναται να παρευρεθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, πρέπει να ενημερώσει το Υφυπουργείο Τουρισμού, τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν την έναρξη του προγράμματος, το οποίο θα προβεί σε αναζήτηση αντικαταστάτη μέσω της λίστας αναμονής του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Σε περίπτωση μη εμφάνισης του συμμετέχων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, χωρίς την ανωτέρω προβλεπόμενη ειδοποίηση, ο συμμετέχων δεν θα γίνεται δεκτός σε μεταγενέστερα εκπαιδευτικά προγράμματα του Υφυπουργείου Τουρισμού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Ο Διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της ημερομηνίας και της ώρας, καθώς και το δικαίωμα ακύρωσης του εκπαιδευτικού προγράμματος, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες μέσω email, τουλάχιστον 5 ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης.

Επικοινωνία


Σύγχρονες Τεχνικές Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας.

Αίτηση Εγγραφής Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, τεχνικές a la carte (eventora.com)

Contact
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION


Διοργανωτής

ΥΦΙΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Συντονιστής

Σύγχρονες Τεχνικές Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας.