Σεμινάρια

Beyond Nigiri.

Θεσσαλονίκη 27 & 28 Ιανουαρίου 2026 - Chef Θάνος Στασινός

Σεμινάρια - Ελλάδα

Beyond Nigiri.

Αιρετικές τεχνικές, τολμηρές πρώτες ύλες, νέοι κανόνες.

Προφίλ Συμμετεχόντων.

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε Chefs, Sous Chefs, Consulting Chefs, άτομα στη θέση Α' Μάγειρα, Catering, στελέχη της μαζικής εστίασης, καθώς και σε πρόσωπα με διοικητικές ή επιχειρηματικές αρμοδιότητες στον τομέα των τροφίμων.

Περιγραφή εκπαιδευτικού Προγράμματος

Ένα πρωτοποριακό 2-ήμερο Demonstration εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη, στις 27 & 28 Ιανουαρίου 2026, με διοργάνωση από το ΙΝΣΕΤΕ και την Gastronomy Essentials.

Ο Chef Θάνος Στασινός μας προσκαλεί σε μια εκπαιδευτική εμπειρία που ξεπερνά τα όρια του παραδοσιακού nigiri.

Σε αυτή την καινοτόμα προσέγγιση, η τεχνική συναντά τη δημιουργικότητα, καθώς οι επαγγελματίες που θα συμμετάσχουν, καλούνται να αναθεωρήσουν όσα γνωρίζουν για τη σύνθεση, τις γεύσεις και την παρουσίαση.

Η βάση της ιαπωνικής γαστρονομίας μεταμορφώνεται μέσα από απρόσμενες πρώτες ύλες και σύγχρονες τεχνικές, οδηγώντας σε αιρετικά nigiri που δεν περιορίζονται από παραδοσιακούς κανόνες, αλλά διατηρούν την ουσία και την ακρίβεια της ιαπωνικής τέχνης.

Το σεμινάριο προσφέρει στους επαγγελματίες μια νέα οπτική για την ιαπωνική γαστρονομία, εμπλουτίζοντας το δημιουργικό τους οπλοστάσιο με τεχνικές και συνδυασμούς που ξεχωρίζουν. Η εστίαση στην τόλμη, την αισθητική και την απόλυτη ακρίβεια καθιστά την εμπειρία ιδανική για επαγγελματίες που θέλουν να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο του nigiri στη σύγχρονη κουζίνα και να προσφέρουν στους πελάτες τους πιάτα που προκαλούν, εμπνέουν και μένουν αξέχαστα.

Ανάλυση θεματολογίας:

  • Ανατρεπτικές τεχνικές Nigiri. Εξερεύνηση νέων τρόπων σύνθεσης και παρουσίασης, με τολμηρές, απροσδόκητες υφές και γεύσεις.
  • Πειραματισμός με πρώτες ύλες. Χρήση μη παραδοσιακών υλικών, όπως φρούτα, λαχανικά, σύγχρονα αλμυρά και γλυκά topping για μοναδικά αποτελέσματα
  • Η τέχνη της ισορροπίας γεύσεων. Συνδυασμοί που σπάνε τις συμβάσεις της ιαπωνικής κουζίνας, ενώ διατηρούν την ισχυρή ταυτότητα του nigiri

Τι θα αποκομίσετε από την εκπαίδευση

Με τη συμμετοχή σας θα εμπλουτίσετε τις τεχνικές σας δεξιότητες και θα αποκτήσετε νέα δημιουργική οπτική για τη σύγχρονη ιαπωνική κουζίνα:

  • Επανεξέταση της παραδοσιακής τεχνικής nigiri μέσα από καινοτόμες προσεγγίσεις και απρόσμενους συνδυασμούς πρώτων υλών.
  • Εφαρμογή σύγχρονων τεχνικών που συνδυάζουν δημιουργικότητα με ακρίβεια και ουσία της ιαπωνικής γαστρονομίας.
  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων παρουσίασης και σύνθεσης πιάτων που προκαλούν και εμπνέουν.
  • Εμπλουτισμός του δημιουργικού οπλοστασίου με νέες ιδέες και τεχνικές για τη διαφοροποίηση του μενού.
  • Δυνατότητα επαναπροσδιορισμού του ρόλου του nigiri στη σύγχρονη κουζίνα, προσφέροντας μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες στους πελάτες.

MEET YOUR CHEF: ΘΑΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

ΘΑΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Ο Θάνος Στασινός έχει εκπαιδευτεί στο Pakta των αδελφών Adria και έχει εργαστεί σε κορυφαία ξενοδοχεία Ritz-Carlton σε Βαλένθια και Κάννες, καθώς και ως head chef στα εστιατόρια Pacific Monte Carlo και Nikkei στην Αθήνα.

Παράλληλα, έχει εργαστεί για χρόνια ως chef σε θαλαμηγούς.

Το 2018 ταξίδεψε στο Περού, φτάνοντας έως τον Αμαζόνιο για να γνωρίσει σε βάθος τη Nikkei κουζίνα, ενώ πρόσφατα επιμελήθηκε ως executive chef το εστιατόριο Poema στο Mexico City για το Grupo Fischer.

Σήμερα ηγείται της κουζίνας στο Byblos στη Μύκονο και στο KASH στην Κηφισιά, συνδυάζοντας διεθνείς επιρροές με δημιουργικότητα και τεχνική.


ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 160,00€.

To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Beyond Nigiri.

  • Διάρκεια: 2 ημέρες / 12 ώρες.
  • Τύπος εκπαίδευσης: Demonstration με γευστική δοκιμή
  • Γλώσσα: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην Αγγλική Γλώσσα, με ταυτόχρονη μετάφραση στην Ελληνική.
  • Ημερομηνία & Ώρες Υλοποίησης
    • Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026, 11:00 - 17:00
    • Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026, 11:00 - 17:00
  • Τόπος ΔιεξαγωγήςΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360Ο Κτίριο Δ, Ερμού 35 (Ισόγειο), Κέντρο Θεσσαλονίκη (Απέναντι από την αγορά Μοδιάνο)

KEY COMPETENCIES

  • Agility & Innovation / Ευελιξία & Καινοτομία
  • Learning Culture / Κουλτούρα Μάθησης

Σημαντικές Σημειώσεις


Συνοδευτικό Υλικό Εκπαίδευσης

Με τη συμμετοχή στην εκπαίδευση, δίνεται πρόσβαση σε αναλυτικό ψηφιακό συνταγολόγιο με όλες τις συνταγές και τις τεχνικές που θα παρουσιαστούν στο σεμινάριο. Το υλικό αποστέλλεται ηλεκτρονικά πριν την εκπαίδευση και παραμένει διαθέσιμο για μελλοντική χρήση και αναφορά στην επαγγελματική καθημερινότητα.


Βεβαίωση Παρακολούθησης

Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση Παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.


Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.


Επικοινωνία


Beyond Nigiri.

Αίτηση Εγγραφής Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :

Beyond Nigiri. (eventora.com)

Contact
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION


Διοργανωτής

Beyond Nigiri.

Συντονιστής

Beyond Nigiri.